Teqball - világsztárok érkeznek szombaton a szabolcsi megyeszékhelyre

Világbajnok labdarúgók érkeznek szombaton Nyíregyházára. A spanyol Carles Puyol és a brazil Cafu is teqball bemutatót tart a Continental Arénában. Az eseményen futsal mérkőzést is rendeznek nyíregyházi sportolók részvételével. 

Teqball bemutatóra kerül sor Nyíregyházán a Continental Arénában, igazi sztárvendégekkel. A magyar fejlesztésű játék népszerűsítésének érdekében szerveznek a szabolcsi megyeszékhelyen mérkőzéseket, és két világbajnok is pályára lép. Carles Puyol közel 600 alkalommal szerepelt az FC Barcelona színeiben. Hatszoros spanyol bajnok, háromszoros BL győztes és a spanyol válogatottal világbajnok lett. A legendás játékos a Teqfriends csapatában egy futsal mérkőzésen lép pályára a Nyíregyháza All Stars ellen. A csapattársak között van még egy világbajnok, a brazil Cafú személyében. Az AC Milan csapatával Bajnokok Ligáját nyerő labdarúgó 142 alkalommal játszott a brazil nemzeti csapatban, és kétszeres világbajnok! 

- A teqball egy magyar fejlesztésű és gyártású innováció, amivel a világ különböző pontjaira szeretnénk eljutni. Budapesten már megalakult az első sportegyesület is, és most egy vidéki körutazásba kezdtünk, és ennek az egyik állomása Nyíregyháza. Ez pont egybeesik Cafu és Puyol látogatásával, így szerettük volna őket elhozni a nyíregyháziakhoz – mondta Andréka Domonkos a Nemzetközi Teqball Szövetség protokoll főnöke.  

A két sztár Teqballban páros meccset is játszik, a magyar válogatott pedig Montenegró ellen lép pályára. A szeptember 28-i esemény a nézők számára ingyenes!