Tenisz korosztályos vidékbajnokság - nyíregyházi érmekkel

Tenisz korosztályos vidékbajnokság - nyíregyházi érmekkel

Idén Balatonboglár adott otthont a Lottó Korosztályos Vidék Bajnokságnak július 15-27. között, amelyen a MARSO Tenisz Centrum növendékei is részt vettek.

A Korosztályos Vidék Bajnokságon az egyéni és a páros versenyeken kívül csapatbajnokságot és egyesületi pontversenyt is tartanak. Ez utóbbiban 46 vidéki klubból a 4. helyet szerezte meg a MARSO Tenisz Centrum. Ezen kívül hat csapatot indított a nyíregyházi egyesület a bajnokságban és ebből öt csapat az Országos Bajnokságra is kijutott. 5 arany, 4 ezüst valamint 2 bronzérem – ez a mérlege a közel két hétig tartó, kánikulában lezajlott Korosztályos Vidék Bajnokságnak.

A nyíregyházi játékosok egyéniben is szép eredményekkel zárták a bajnokságot, hiszen Riskó Roland szenzációs játékkal F18 egyéniben első helyezést ért el, míg Varga Viktória L16 egyéniben a második helyet szerezte meg. Závaczki Milán pedig F14 egyéniben a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

 Csapatversenyben az első helyet szerezte meg az F18 csapat, amelynek tagjai: Riskó Roland, László Bence, míg a dobogó második fokára két nyíregyházi csapat is felállhatott. Az F16 csapatot Juhász Bence, Molnár Csaba, Szentpáli Marcell, míg az L18 csapatot Zöldi Alíz és Varga Viktória alkották. Természetesen csapatok között is volt olyan nyíregyházi érdekeltség, akik a dobogó harmadik fokára állhattak fel: a Becser Péter, Vitéz Csongor valamint Závaczki Milán alkotta F14 csapat.

Lehetőség volt más csapatok tagjaival párosban is elindulni a bajnokságban, ahol ugyancsak szép eredmények születtek: Riskó Roland Szombathelyi Benedek (Kiskút TK) oldalán az F18 párosban, Závaczki Milán Szász Mihály (Csopak TC) oldalán az F14 párosban, míg Varga Viktória Kis-Czakó Eszter (Gellért SE) oldalán a dobogó legfelső fokára állhattak. Sándor Lara pedig Bede Fannival (Barcikai TC) a második helyet szerezték meg.

A MARSO Tenisz Centrumos versenyzői közül többen az augusztusi Korosztályos Országos Bajnokságra is kvalifikálták magukat.

Eredmények összesítve:
F18 egyéni    Riskó Roland    1. hely
L16 egyéni    Varga Viktória    2. hely
F14 egyéni    Závaczki Milán    3. hely
F18 csapat    Riskó Roland, László Bence    1. hely
F16 csapat    Juhász Bence, Molnár Csaba, Szentpáli Marcell    2. hely
L18 csapat    Zöldi Alíz, Varga Viktória    2. hely
F14 csapat    Becser Péter, Vitéz Csongor, Závaczki Milán,     3. hely
F18 páros    Riskó Roland – Szombathelyi Benedek (Kiskút TK)    1. hely
F14 páros    Závaczki Milán – Szász Mihály (Csopak TK)    1. hely
L16 páros    Varga Viktória – Kis-Czakó Eszter (Gellért SE)    1. hely
L14 páros    Sándor Lara – Bede Fanni (Barcikai TC)    2. hely
Egyesületi pontverseny    4. hely