Télűző felvonulás és farsangi mulatság a Jósavárosban – Február 18-án várják az érdeklődőket

Február 18-án, vagyis ezen a héten szombaton ismét télűző felvonulást és farsangi mulatságot szerveznek a Jósavárosban. A gyülekező a Szent Imre gimnázium melletti focipályán lesz, ahonnan 15 órakor indul a felvonulás. A négy tervezett megállóra műsorral készülnek, amelyben közreműködik a Szabolcs Néptáncegyüttes és a Mákvirág Néptánccsoport.

Élő zenével, néptáncosokkal és különböző zajkeltő eszközökkel vonulnak át a Jósavároson a tavalyi farsangi rendezvény résztvevői. A felvonulás a Szent Imre gimnázium előtt délután három órakor indul, a télűző menethez bárki csatlakozhat, a szervezők mindössze annyit kérnek, valamilyen álarcban vagy jelmezben érkezzenek a helyszínre. A most még csendes Jósavárosban hasonló programra készülhetnek idén is az itt lakók és az érdeklődők. Tavaly első alkalommal szerveztek farsangi felvonulást, különleges rendezvénynek szánták a panelrengetegben, hiszen korábban még nem volt példa hasonlóra. Ebben az évben február 18-án, vagyis ezen a héten szombaton 15 órakor kezdődik majd a felvonulás a Szent Imre gimnázium melletti focipályáról – a részletekről Nagy Szabina önkormányzati képviselő tájékoztatta a nézőket Szieszta című műsorunkban.

Programok szombaton

A vonulás közben most is zajkeltő eszközökkel verik majd fel a Jósaváros szombat délutáni nyugalmát. A tervezett megállók érintik a Gádor Béla közt, az Ószőlő utca és Csaló köz sarkát, a Május 1. teret, valamint a Robinson domb lesz a végállomás, ahonnan visszaindulnak majd a kiinduló pontra, a Szent Imre gimnázium mellé. Itt majd kiszebábot is égetnek, ezzel szeretnék elűzni a telet. A rendezvény ideje alatt farsangi fánkot osztanak majd a résztvevőknek, akiknek javasolt a bolondos, vicces, farsangi öltözet a télűző felvonuláson.

Aktív közösségi élet

A szervezők célja, hogy minél több embert megszólítsanak és egy jó hangulatú délutánt szervezzenek a Jósavárosban. A városrészben mindig történik valami, az ott működő egyesületek nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy minden korosztályt meg tudjanak szólítani és minden ott élőnek valami érdekes programot tudjanak szervezni, így többek között adventi műsorra, Mikulás-járatra, jósavárosi napokra és számtalan további programra várják évről évre az érdeklődőket.

A részletekről Nagy Szabina önkormányzati képviselő tájékoztatja a nézőket az alábbi videóban: