Teltház Sóstón – 3 nap alatt 16 ezer látogató az Állatparkban, hétvégén nyit a Tófürdő!
Fotók: Szarka Lajos

A pünkösdi hosszú hétvégén Sóstógyógyfürdőn már a szezon elején kitehették volna a teltház táblát. Nyíregyháza turisztikai attrakciói közül most is a Nyíregyházi Állatpark volt a legnépszerűbb, a három nap alatt 16 ezer látogatót fogadtak. A nyári időjárás kedvezett a strandolóknak is, az Aquarius Élmény- és Parkfürdőnek 9 ezer vendége volt.

A turisztikai szakemberek a nyári főszezon mellett a forgalom növekedése szempontjából immár második éve számolhatnak az ünnepnapokkal megszaporodott hosszú hétvégékre. A pünkösdi hosszú hétvége ezt igazolta Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn is.

Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója elmondta:

Jól kezdük a szezont, a húsvéti hosszú hétvégén az időjárásnak köszönhetően 30 ezer látogatónk volt, a pünkösdi ünnepnapokon pedig 16 ezer.

További képekért kattintson a fotóra!

A tanév utolsó hétében az osztálykirándulásokon naponta 2-3 ezer diákot várnak, a szünidőben pedig 800 gyerek ismerkedik majd az állatokkal a Zoo-Suliban.

Hétvégén nyit a Tófürdő

Az Aquarius Élmény- és Parkfürdő az elmúlt hétvégén, június elsején nyitott, ám az igazi strandidő a pünkösdi hétvégéig váratott magára. Szinte teljesen megtelt a strand annak ellenére, hogy az igazi szezon még nem indult be, a három nap alatt mintegy 9000 vendég csobbant Sóstón.

További képekért kattintson a fotóra!

A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. tájékoztatása szerint az olasz medencevilágnál is befejezték az utolsó munkálatokat, a csúszdák is üzemelnek. Jó hír, hogy június 15-én szombaton megnyitja kapuit a tavaszi hónapok során teljesen felújított Tófürdő is.

Kapcsolódó galéria

Pünkösdkor Sóstón