Telefonhívással és SMS-sel is segíthetjük a török-szíriai határtérséget sújtó földrengések túlélőit
Fotó: Magyar Vöröskereszt

A 1359 a Magyar Vöröskereszt adományvonala, amely egész évben működik. Az erre a számra indított hívásokkal, illetve az ide küldött ADOMANY szövegű üzenetekkel 2023. február 12-től határozatlan ideig bárki támogathatja a hét elején bekövetkezett földrengések károsultjait. Egy hívás vagy egy SMS 250 forint támogatást jelent.

 

A 1359-es adományvonal mellett tovább él annak is a lehetősége, ha valaki pénzadománnyal, banki átutalás útján szeretné segíteni a bajbajutottakat.

Az így befolyt összegekkel a Magyar Vöröskereszt a Nemzetközi Vöröskereszt és Vörösfélhold Mozgalom tagjaként támogatja a török-szíriai határtérséget sújtó földrengések károsultjait.

Az adománygyűjtéseken túl a Magyar Vöröskereszt H-HERO egészségügyi csapata továbbra is készenlétben van. A szakemberek szükség esetén részt vesznek a mentést követő egészségügyi feladatok ellátásában a katasztrófa sújtotta területen.

Az adományvonallal kapcsolatos általános információk itt olvashatók, a banki átutalással történő segítségnyújtás részletei pedig itt találhatók.