Tehetséggondozón az AQUA SE nyolc vízipólósa

Miskolcon a Kemény Dénes Sportuszoda volt a helyszíne az U13 és U14-es korosztály novemberi, Magyar Vízilabda Szövetség tehetséggondozó foglalkozásának, amelyre az Észak-Magyarországi Régió 7 egyesületének legtehetségesebbnek gondolt játékosai kaptak meghívást, edzőik javaslatai alapján.
Az AQUA SE Nyíregyházából meghívást kapott a 2010-esek közül Himics Péter, Simon Dominik, Udvarhelyi Milán (kapus), a 2011-esek közül Bíró Dávid, Muri Nándor, Garay Bence és Piros Péter (kapusok), valamint korosztályon kívül, az 1 évvel fiatalabb Koi Szabolcs. Az edzést Dr. Vincze Balázs (Újpesti VSE vezetőedző) fiú utánpótlás-koordinátor és Popovics Miklós (PannErgy-MVLC-Miskolc utánpótlás edző) régió felelős vezetésével 8 fős edzői stáb irányította.
A 2 és fél órás tréningen, az edzők sokrétű és változatos feladatokon keresztül mérték fel a gyerekek erősségeit, gyengeségeit. A feladatok között gimnasztika, úszás, úszás-felmérő, taposás, labdatechnika, speciális mozgások, és mérkőzés- közbeni egyéni játék szerepelt. 
A THG kimerítő foglalkozásának végeztével Dr. Vincze Balázs értékelésében elmondta az ifjú vízipólósoknak, hogy egy olyan sportág képviselői, ahol a mérce a világszínvonal. Sok edzés, mérkőzés vezetheti el őket álmaik megvalósításához, és kiemelte, hogy aki úgy érzi, hogy most nem mentek annyira a feladatok, az se adja fel, mert hosszú, kitartó munka szükséges a sikerhez.
-  Az AQUA SE maximálisan igyekszik biztosítani azokat a feltételeket, amelyek a gyerekek töretlen fejlődéséhez szükségesek, szakmailag és infrastuktúrális szempontból. Büszkék vagyunk fiataljainkra, akik szorgalmukkal bizonyítani tudják csaparttársaiknak, hogy van fejlődési lehetőség Nyíregyházán is – tájékoztatott Szakács Roland az AQUA SE elnöke.