Tehetséges nyíregyházi tanulókat támogat az önkormányzat - Pénzbeli juttatást kaptak
Pénzbeli juttatást kaptak

26 rászoruló hallgatónak adott 40 és 60 ezer forint közötti pénzbeli támogatást a nyíregyházi önkormányzat Rászoruló Hallgatókért Közalapítványának Kuratóriuma. A felsőfokú tanulmányaikat folytató nyíregyházi tanulók pályázhattak az egyszeri, vissza nem térítendő támogatásra.

 

Még 1996-ban hozták létre a Rászoruló Hallgatókért Közalapítványt azzal a céllal, hogy támogassák a jó tanulmányi eredményt elérő, ám anyagilag hátrányosabb helyzetben lévő nyíregyházi főiskolásokat, egyetemistákat. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának Rászoruló Hallgatókért Közalapítvány Kuratóriuma idén is kiírta azt a pályázatot, amelynek során egyszeri, vissza nem térítendő támogatást nyerhettek el a felsőfokú tanulmányaikat folytató hallgatók.

Jászai Menyhért alpolgármester elmondta:

A gyakorló szülők nagyon jól tudják, hogy a gyermekeik felsőfokú taníttatása komoly költségekkel jár. Az önkormányzat ezeken a terheken szeretne enyhíteni a pályázati programmal. A másik üzenete pedig az, hogy a támogatott fiatalokat Nyíregyháza dinamikusan fejlődő gazdasága és a közigazgatás visszavárja őket.

40,50 és 60 ezer forintos támogatást kaptak   

A pályázat szabályrendszere értelmében a hallgatóknak többek között öt éves nyíregyházi állandó lakcímmel, valamint az első diploma megszerzésére vonatkozó felsőoktatási hallgatói jogviszonnyal kell rendelkezni. Emellett legalább jó tanulmányi eredményük van, és a családjukban az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének két és félszeresét, azaz a 71 ezer 250 forintot. A megadott határidőig 27 hallgató nyújtotta be pályázatát, és 26-an feleltek meg a kiírt feltételeknek. A Kuratórium döntése szerint a tanulmányi eredményeik alapján 40, 50 és 60 ezer forint közötti összegű vissza nem térítendő támogatásban részesültek. A közalapítvány összesen 1 millió 380 ezer forinttal támogatja a felsőoktatási intézményben tanuló nyíregyházi hallgatókat.

Kapcsolódó galéria

Támogatás rászoruló hallgatóknak 20190619