Tavaszi Zsongás – Szombaton a Folkfusion Band adott koncertet

Szombaton is megtelt Nyíregyháza főtere, a Tavaszi Zsongás idején egész napos vásári forgatag, játékudvar és színes gasztronómiai kínálat várta az érdeklődőket. Délután 17 órától a Folkfusion Band adott koncertet, a közönséget pedig a borús időjárás sem riasztotta el.

Április 11-én kezdetét vette a Tavaszi Zsongás Nyíregyháza főterén. Azóta mindennap vásári forgatag, a gyermekeknek játékudvar, és gasztronómiai különlegességek várják a Kossuth térre érkezőket. Az árusok között ott vannak a Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum keretében a Made in Nyíregyháza termelői és az Aranykapu Népművészeti Egyesület tagjai is. Péntekenként és szombatonként pedig koncertek színesítik a hangulatot.

– Megkezdődött az idei év első nyíregyházi, Kossuth téri szabadtéri rendezvénysorozata. A Tavaszi Zsongás három hétig tart, ezalatt minden hétvégén zenei programok várják az ide látogatókat, helyi együttesek lépnek fel. Ezenkívül mindennap van kézműves vásár, ahol iparművészek, piaci termelők és népművészek állítják ki portékáikat. A gyerekeket pedig játszóudvar, játszóház, dodzsem és ugrálóvár várja – tájékoztatott Kovalecz Róbert, a NYÍRVV Nonprofit Kft. piac és vásártér üzemeltetési ágazatvezetője.

A szombati napon az esős időjárás ellenére a jó hangulatról a Folkfusion Band gondoskodott. A zenekar évek óta jelen van a nyíregyházi rendezvényeken, de koncerteztek már határon túl is. Dalaikban gitárszólók, rapbetétek és népzenei motívumok váltják egymást, a hagyományos magyar népzene modernizálását pedig minden alkalommal tapsvihar kíséri. Varga Zsolt, az együttes énekese elmondta, mindig külön öröm hazai közönségnek zenélni.

– Én elköltöztem Budapestre két évvel ezelőtt, de sokat járok haza a zenekar miatt Nyíregyházára. Mindig nagyon jó ezeket a dalokat feleleveníteni, hiszen előveszünk régi dalokat is, hogy ne legyen unalmas egy-egy koncert, mivel sok a visszajáró vendég ezeken az alkalmakon. Nagyon jó volt látni azt, hogy Nyíregyházán ennyi ember eljött a Tavaszi Zsongás rendezvényre. Nagyszerű érzésnek élem ezt meg, hiszen mindig jó együtt lenni a bandával, mert ritkán találkozunk, de ha igen, akkor azok mindig minőségi együttlétek – mondta el Varga Zsolt, a Folkfusion Band énekese.

A Tavaszi Zsongás egészen április 30-ig várja az érdeklődőket a Kossuth téren. Ezen a héten pénteken az LK BEAT, szombaton pedig a Szívtiproll zenekar koncertezik majd a belvárosi színpadon.