Tavaszi Hangverseny Nyíregyházán – A Kék rapszódia is a programban!
Április utolsó vasárnapja a dátum

Április utolsó vasárnapján tartja meg a 10. Tavaszi Hangversenyét a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar a Nyíregyházi Zsinagógában. Bakó Levente Liszt-díjas trombitaművész, karmester vezényletével Gershwin legnépszerűbb szerzeményei csendülnek fel.

Különleges helyszínen, a Nyíregyházi Zsinagógában tartja meg a 10. Tavaszi Hangversenyét a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar, egy Gershwin Estre várják a zenebarátokat. Dr. Ulrich Attila alpolgármester elmondta, a koncert előtt Dr. Kovács Ferenc polgármester köszönti a vendégeket. A zsinagóga Nyíregyháza egy nagyon szép műemlék épülete, Z. Szalai Pál festőművész műalkotásával. Az épület akusztikája kiváló, reméli, hogy sokan elmennek a hangversenyre, melyre a belépés ingyenes. A Gershwin Est ihletője, George Gershwin családja Szentpéterváron élt, szülei Amerikában próbáltak szerencsét, a zeneszerző már New Yorkban született.

Kék rapszódia, Egy amerikai Párizsban, Porgy és Bess

Bakó Levente Liszt-díjas trombitaművész, karmester érdekességként elmesélte, például a Kék rapszódiát Lincoln születésnapjára rendelték meg tőle, eredeti címe Amerikai rapszódia volt, és jazzbandra komponálta, és 1924-ben mutatták be. Csak később lett a szimfonikus zenekari változat világhírű. Az est programjában természetesen szerepel a Kék rapszódia, részlet az Egy amerikai Párizsban című műből, valamint a Porgy és Bess nagyopera népszerű dallamai. Ráadásként Sztrájk of the band stílusban egyvelegeket tervez a zenekar. A Gershwin Esten közreműködik Pozor István zongoraművész. A Szabolcsi Koncert Fúvószenekar 10. Tavaszi Hangversenye április 28-ikán vasárnap 17 órakor kezdődik a Nyíregyházi Zsinagógában.

Kapcsolódó galéria

Tavaszi hangverseny sajtótájékoztató