Tavaszi ellenőrzések az Észak-Alföldön

Az adóhivatal a május közepéig tartó ellenőrzéssorozatban kiemelt figyelmet fordít például a szépészeti szolgáltatást nyújtókra, a pékségekre, a vendéglátóhelyekre, illetve a házhoz szállítást is vállaló vendéglátósokra. Számíthatnak a NAV jelenlétére a dísznövény- és virágkereskedők is, hiszen tavasszal jelentősen megnő a kereslet a kertbe vagy balkonládába kiültethető növények iránt, így a kertészetek forgalma is jelentősen meglendül. Ugyancsak a tavaszi kerti munkákhoz kötődik a vetőmagok és műtrágyák beszerzése is, így az erre szakosodott üzletekben is megjelenhet a NAV. Vizsgálatot kaphatnak a ruhatisztításra, vasalásra specializálódott vállalkozások, sőt a kisállat-kereskedők, valamint állateledelt forgalmazók is.

A tavaszi megújulás magával hozza, hogy a télen felszedett plusz kilóktól mind a férfiak, mind a nők próbálnak megszabadulni, amit gyakran az edzőtermek használatával érnek el; elképzelhető ezért, hogy akár a NAV munkatársai használják a kondigépet, és kérnek személyi edzéstervet egy-egy fitneszteremben.

Mindezeken túl a húsvét előtti időszakban a revizorok és pénzügyőrök kiemelten ellenőrzik a piacok, vásárcsarnokok – húsáru, tojás, szezonális termékek – kereskedését, a bevételek rögzítését.