Tarjányi István - egy lépéssel megint közelebb a Tokiói Paralimpiához

Tarjányi István( NYVSC) kerekesszékes vívó a Dél-Koreában megrendezett világbajnokságról remek eredményekkel tért haza. Párbajtőrben 6., kardban 9. és kard csapatban 4. lett. A tokiói paralimpiára való kvalifikáció szempontjából ez a vb nagyon fontos állomás volt, hiszen 2,5- szeres szorzóval számított a kvalifikációs kard-párbajtőr közös  ranglistára is, ahol a vb előtt István 5. volt és innen sikerült a 3. helyre előre lépnie. 

Ez a jó helyezés köszönhető annak is, hogy István mindkét fegyvernemben folyamatosan kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújt, ezt alátámasztja az is, hogy kardban és párbajtőrben is nyert érmet a kvalifikáció eddigi szakaszában. A Paralimpiára István kategóriájának egyéni számában mindkét fegyvernemben 14-en szerzik meg az indulási jogosultságot. Bár a kvalifikációs időszak felén túl van a mezőny, ennek ellenére még senkinek nem szabad elbíznia magát, az István nagyon jónak mondható összevont ranglistára 3.helye ellenére sem - mondta Pákey Béla edző. 

2020. május végén záródik le a kvalifikáció, addig még van három világkupa verseny és egy Európa-bajnokság. Azaz bőven lesz még feladat, de látva a nyíregyházi sportoló formáját, az EB-n és a világkupa versenyeken is éremeséllyel indul.