Támogatás fiatal sportolóknak
Továbbra is támogatja fiatal nyíregyházi sportolók felkészülését a Szabolcs Takarék. Az erről szóló megállapodást kedden írták alá.

Öt éve támogat tehetséges nyíregyházi sportolókat az egyik helyi pénzintézet. Korábban Fucsovics Márton teniszező, most Margitai Sándor fogathajtó, Bakosi Péter magasugró és Závaczki Bálint golfozó részesült ösztöndíjban.

– Mi magunk sem gondoltuk volna 2011-ben, hogy ilyen sikeres és eredményes lesz az együttműködés. A sportolók meghálálták a bizalmat, rendre jó eredményeket értek el, és rászolgáltak a támogatásra. Szeretnénk a jövőben is segíteni a helyi fiatalokat, ez cégünk filozófiájához is kapcsolódik – mondta  Bede József elnök-igazgató.

A támogatott sportolók közül Bakosi Péter atléta legutóbb a felnőtt Európa-bajnokságon vehetett részt, most pedig a korosztályos EB-re készül, ahol szeretne dobogóra állni. Amennyiben teljesíti a 228 centiméteres magasságot, kijuthat a jövő évi olimpiára is. Margitai Sándor fogathajtó a világbajnokságra készül. Ehhez kvalifikációs versenyeken kell részt vennie, és kiharcolnia a válogatottba kerülést. Závaczki Bálint fiatal kora ellenére több országban is bajnoki címet szerzett. Hetven versenyen indult, a portugáliai VB-n pedig ötödik lett. A sportolókkal kötött támogatói szerződés egy évre szól.

Dankó László