Tájfutó középtávú OB - Sztojka Milán ezüstérmes!

A technikailag és fizikailag is nehéz pályákon néhányan igen jó eredményt értek el, a legkisebb kategóriában (II. korcsoport: 9-11 évesek) induló lányok közül Lakatos Róza 6., Sztojka Zoé 10., Balku Lilla 11., a fiúknál Tóth Álmos 10., Papp Samu (9 éves) 27. helyet szerzett.

A nagyobbak közül Sztojka Milán 9., Tóth Nóra 12., Bagoly Ferenc András 18., Balku Nóra 19., Tar Levente 21., Molnár Patrik 22. hellyel bizonyította, hogy a rendszeres edzésmunkának van eredménye.

A versenyt követő hétvégén a többség pihenőt kapott, Sztojka Milán az utánpótlás válogatott kerettel Szlovákiában edzőtáborozott, ahol több jó futással hívta fel magára a szövetségi kapitány figyelmét.

A tiszafüredi 2 fordulós rövidtávú versenyen ismét nagyobb létszámmal indult a szakosztály, az összetett eredmények alapján a legjobbak voltak:
F12C: 2. Tar Levente, F16B: 5. Sztojka Milán, F18B: 2. Molnár Patrik, 3. Bagoly Ferenc András.

A legkisebb lány kategória (N10C) első hat helyén NYVSC-s gyerekek végeztek, sorrendben Bilecz Sára, Balku Lilla, Veress Anna, Sztojka Zoé, Nagy Johanna, Berencsi Panna. N12 C: 3. Orosz Panna, 5. Vincze Lili, N16B: 3. Tóth Nóra, N18B: 3. Balku Nóra, 5. Tóth Johanna.

A tájfutó szezon első félévének záró egyéni versenye minden évben az országos középtávú bajnokság, melyet ezúttal Bükkszentlászló térségében rendeztek. A különleges terep komoly kihívás elé állította az indulókat. A szakosztályt a versenyen 3 fiatal versenyző képviselte, mivel a legkisebb kategória a 14 éveseké. A délelőtti selejtezőből mindannyian bejutottak az A döntőbe (a legjobb 24 közé), így maradt izgalom a délutáni döntőre is. Itt a legjobb eredményt Sztojka Milán érte el, a 14 évesek között 2. helyet szerzett, mindössze 22 másodperccel lemaradva a dobogó tetejéről. Sajnos a pálya végén kiütközött a néhány napos sérülés miatti edzés kihagyás, egy kisebb hiba becsúszott az utolsó előtti pontra. Remekül helytállt a döntőben Tóth Nóra (N16) és Molnár Patrik (F18) is.

A szakosztály versenyzői a nyári szünetben sem pihennek sokat, a következő nagy verseny az augusztus elején, Orfű központtal megrendezésre kerülő 5 napos nemzetközi Hungária Kupa lesz, ahol a gyerekek mellett a tájfutáshoz kedvet kapó szülők is indulnak, jó példát mutatva arra, hogy a sportolást soha sem késő elkezdeni.