Szurkolói ankét - bemutatta új játékosait a Nyíregyháza Spartacus
Fotó: Trifonov Éva

A hagyományoknak megfelelően szurkolói ankéttal kezdte a szezont a Nyíregyháza Spartacus. Elsőként Dankó Gergő klubigazgató vázolta fel a nyáron történteket, és mutatta be Kósa Árpád ügyvezetőt.

Utóbbi elmondta, hogy az előttünk álló szezonban a cél az első öt közé kerülés, ennek megfelelően alakították ki a premizálási rendszert is. A keretet igyekezett megerősíteni a Spartacus, néhány rutinosabb, NB-I-es múlttal is rendelkező játékos mellett több fiatal tehetség is érkezett.

Huszák Géza szakmai vezető a mögöttünk lévő NB-III-as osztályozóról is beszélt, illetve a saját nevelésű fiatalok megtartását emelte ki. Feczkó Tamás vezetőedző pozitívan értékelte a felkészülést, a keret kialakításánál pedig fontosnak tartotta, hogy ne csak jó játékosok érkezzenek, hanem pozitív szemléletet is hozzanak az öltözőbe.  

Ezt követően egyesével vehették át a nyáron igazolt labdarúgók a Szpari mezüket. Artner Tamás, Girdán Levente, Baki Ákos, Deutsch Bence, Myke Ramos, Szerető Krisztofer, Adamcsek Máté, Pantovic Nikola és Farkas Bendegúz érkezett, a saját nevelésű Oláh Benjamin pedig profi szerződést kapott.

Természetesen a szurkolók is kérdezhettek. Itt szóba került a stadion építése, mely ütemterv szerint halad, és az örökösföldi edzőközpont tervezése sem állt le, itt a következő héten lesz az ügyben egyeztetés. Bérleteket a jövő héttől árul a klub, a Szi-Zo Sportbolt mellett a belvárosi Continent Wine &Coffee-ban és az egyetemen lévő Seven Diner étteremben is kaphatók majd. A belépőjegyek ára nem változik, azaz 1000 Ft-ba kerül, míg a kedvezményes jegy(diák, női) 500 Ft.

A hazai találkozókat Sényőn vívja az együttes, ahová 800 néző fér be, és külön szurkolói busz  - mivel Nyíregyházához közeli településről van szó – nem indul. A helyszínen szurkolói shop működik majd, és a webshop kínálata is rövidesen megújul.