Szülői fórumot tartottak a főiskolán

Korábban évente két nyílt nappal várták a továbbtanulni vágyókat a Nyíregyházi Főiskolán, melyen nagy többségben a középiskolások vettek részt, akik így ismerkedhettek meg a főiskola életével.
Ezen változtatott most az intézmény. A már megtartott nyílt nap után egy nyílt fórumra hívták a szülőket és a középiskolák pályaválasztási referenseit. A cél az, hogy azok is megismerjék a campus életét, akik gyermekeiken vagy volt tanítványukon keresztül érintettek.

[video]

– Valamennyi osztatlan tanárszakunkra vártunk jelentkezőket. Ez most olyan struktúrában áll rendelkezésre, hogy négy év elméleti és egy év gyakorlati képzésben vesznek részt a hallgatók az általános iskolai tanárképzésben. Ennek egy nagyon jó eleme az angol nyelv és kultúra tanári szak, amelyet különböző más szakokkal kínálunk szakpárban – mondta el prof. dr. Jánosi Zoltán, az intézmény rektora. – Az agrár, az agrár-műszaki, a közgazdász, a természettudományos szakokra is várjuk a jelentkezőinket. Akkor lennénk megelégedve, ha 1500–2000 fölötti létszámot tudnánk felvenni a Nyíregyházi Főiskolára – emelte ki.

KIVÁLÓ AZ INTÉZMÉNY INFRASTRUKTÚRÁJA

A Nyíregyházi Főiskola ezen a néven az ezredfordulón jött létre a korábbi intézmények összeolvadásával. Azóta 50 ezer diplomát szereztek itt a hallgatók. Az intézmény rektora köszöntőjében kiemelte, a campus infrastruktúrája kiváló és az oktatói minősítései is jók – országos viszonylatban is.

RANGOS ELISMERÉS

A HVG 2015-ös értékelése szerint a Nyíregyházi Főiskola a 40 mért intézmény közül az országban a hetedik, a főiskolák között pedig az első. Az összesített eredményeket nézve, amiben már a hallgatói eredményeket is figyelembe veszik az oktatói kiválóság mellett, szintén első helyen áll a főiskolák között. Sőt, a Nyíregyházi Főiskola ebben a versenyben hat egyetemet is megelőz – ami mindenképpen jó eredménynek nevezhető.