Szpari győzelem Szolnokon - idegenben nyert a Nyíregyháza az NB-II-ben

A rövid szünet után folytatódott a bajnokság a labdarúgó NB-II-ben. Több sérült is felépült a Szparinál, így Lengyel Roland számíthatott Fodor Ferenc és Sinanovic Sinan játékára is. A találkozót Kulcsár Katalin vezette, aki női VB és EB mérkőzéseken is bíráskodott már.  

Szolnoki MÁV FC - Nyíregyháza Spartacus FC 0-1 (0-0)

Szolnok

Jv: Kulcsár Katalin (Horváth Zoltán, Kovács II. Gábor)

Szolnok: Molnár-F - Szabó P.(Csirmaz 67.), Papp, Horgosi, Szabó R., Kotula - Tisza, Kovács O., Földi  - Rokszin (Annus 67.), Vólent

vezetőedző: Csábi József

Nyíregyháza: Jova - Talabér, Végső, Fodor, Csilus Á., Svedyuk, Szekszárdi, Sinanovic(Gyurján 76.), Kártik (Ötvös 71.), Kovács N., Hornyák (Tóth B. 83.)

vezetőedző: Lengyel Roland

Csábi József, a hazaiak trénere irányította a Szparit korábban, Rokszin Ádám pedig pár hónapja játszott Nyíregyházán. A 6. percben a szolnokiak végezhettek el szabadrúgást, de sikerült menteni. A 11. percben a legutóbb bombagólt szerző Svedyuk vállalkozott lövésre, de fölé szállt a labdája. Támadásban maradt a Nyíregyháza, és Siananovic szabadrúgása a sorfalról pattant ki szögletre, a sarokrúgás után tisztázott a védelem. A 15. percben Rokszin előtt adódott lehetőség, de pörgetése után mellé ment a labda, majd a másik oldalon Hornyák próbálkozott egy lepattanó labda után, de a kapu fölé lőtt.  A 19. percben egy szögletet követően Kovács O. próbálkozott fejessel, de labdája elkerülte a kaput. Mezőnyjáték folyt, nagyobb lehetőség nélkül. Az első félóra végén Csilus beadása után Kártik harcolt ki szögletet miután blokkolták lövését, a sarokrúgás is veszélyes volt, de kifelé ítélt szabadrúgást a játékvezető les miatt. A 37. percben Rokszin cselezgetett, a lövése azonban nem volt jó, mellé ment a labda. Kiegyenlített volt a meccs, a játékrész nem hozott gólt. Nem volt csere a szünetben egyik oldalon sem, maradtak pályán azok, akik kezdték a találkozót. Az 51. percben Kártik vállalkozott lövésre, de fölé szállt a labdája, majd egy szabálytalanság miatt Papp Sz. kapott sárga lapot.  Az 58. percben előbb Jova védett hatalmasat Vólent fejesénél, majd az ellentámadásból vezetést szerzett a Szpari! Kovács Norbert vitte végig a labdát, önzetlenül Hornyák Marcellhez passzolt, aki a kapuba lőtt, 0-1. A gól után kettőt is cserélt Csábi József, Csirmaz és Annus érkezett Rokszin és Szabó P. helyére. A Szparinál Ötvös állt be a 71. percben Kártik helyett. Őrizte előnyét a Nyíregyháza, a Szolnok nem tudott helyzetet kialakítani. Szabó R. kapta a meccs második sárgáját egy szabálytalanság után. Földi lőtt mellé ígéretes helyzetben, majd Gyurján is pályára lépett, Sinanovicot váltotta, Tisza pedig sárga lapot kapott. A 82. percben egy hazai szöglet után tisztáztak a mieink, majd a gólszerző Hornyák helyére Tóth B. érkezett. Próbált egyenlíteni a Szolnok, Kovács O. próbálkozott fejjel egy beadás után, de centikkel mellé ment a labda. A 84. percben Ötvös kapott lapot egy rossz belépő után. A 90. percben eldönthette volna a meccset a Szpari, de bravúrral védett a hazai kapus. Több helyzet nem volt, a Szpari győzött Szolnokon!