Szpari – A kórházból igazolt a csapat
A Paks elleni találkozóra készül a Nyíregyháza Spartacus. A csapatban csak azok szerepelhetnek, akik ősszel is a klubnál voltak. Vámos Márk a kórházat hagyta ott a Spartacusért.

[video]

Műtét – elhalasztva

A Nyíregyháza Spartacus délelőtt az örökösföldi füves pályán edzett, és ismerve a hétvégi meccs körülményeit, kifejezetten jó hangulatban készültek a játékosok. Ott voltak a fiatalok is, akik ősszel is elutaztak a kerettel Paksra. Vámos Márknak ma műtötte volna egy specialista a vállát Debrecenben, de a szülőkkel együtt úgy döntött, segíti a Spartacust. Kijött a kórházból, és ott lehet majd a támadósorban a hétvégén. Az operációt majd egy későbbi időpontban ejtik meg.

A kapus első NB I-es meccsén csatár lehet

De lelkesen készülnek a kapusok is. Hrabina Alex játszott már védőt korosztályos csapatában és a felkészülés során is. – Ha választhatnék, azért szívesebben lennék majd elöl, mint csatár. Nagy az esély arra, hogy több kapusunk is a pályán lesz egyszerre. Soha nem gondoltam volna, hogy életem első NB I-es mérkőzésén a mezőnyben futballozok majd – mondta a fiatal hálóőr.

Nem adjuk fel

Rutinosabb kollégája viszont csak az egymás között rendezett találkozókon szerepelt mezőnyjátékosként.

– Biztos, hogy furcsa lesz, de vagyok már annyira érett, hogy a büntetőn belül ne érjek majd kézzel a labdához. Mindegy hová állít be a mester, ott igyekszek majd segíteni. Nem csüggedünk, nem mi vagyunk az esélyesek, de nem adjuk fel – mondta Volodimir Ovszijenko.

Értetlenség, döbbenet, csalódottság

A szakmai stáb szerint szakmailag értékelhetetlen lesz a találkozó. A Szpari önhibáján kívül került ilyen helyzetbe.

– Nem hiszem, hogy olyan rutinos edzők, mint például Garami József, voltak már ilyen szituációban. Nekem, az NB I legfiatalabb trénerének ez már megadatott. Persze ettől nem vagyok boldog, sőt. Az értetlenségünk, a döbbenetünk, a csalódottságunk még sokáig nem fog elmúlni. A helyzet értékelése nem az én dolgom, nekem ki kell vezetnem a csapatomat Pakson a legjobb tudásom szerint. Ezt megteszem, a Szpari mindent megtesz, azok fognak küzdeni, akik játszhatnak – mondta Mátyus János vezetőedző.

Dankó László