A fair play miatt nem játszhatnak a játékosok
A fair play szelleme miatt nem járult hozzá a Szpari és a Paks időpont-módosításához az MLSZ.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője csütörtökön az MTI-nek kifejtette, hogy a versenybizottság már december 8-án kijelölte az új időpontot, így a szabályokat ismerve mindenki számára egyértelmű lehetett, kik léphetnek pályára a pótlás alkalmával, és a klubok ez alapján folytathatták átigazolási politikájukat.
Kifejtette: amennyiben a tavaly májusban kihirdetett téli átigazolási időszak vége, azaz február 23-a után rendeznék a meccset, akkor már a frissen igazolt játékosok is szerepelhetnének a csapatokban. A két klub kérése ellenére ehhez a fair play szellemében nem járult hozzá a versenybizottság, mivel a többi bennmaradásért küzdő csapatot hátrányosan is érinthetné ez a döntés.
Az MLSZ a Nyíregyháza kérésére szerdai állásfoglalásában megküldte a bevethető futballisták listáját, amelyen a nyolc télen igazolt labdarúgó nem szerepel. A vendégeknél így 16 bevethető játékos van, ezek közül három kapus, két mezőnyjátékos pedig sérült, míg egy eltiltott. Az így maradt tíz mezőnyjátékos közül hárman ifjúsági korúak, ráadásul egyikük szintén sérült.
A találkozó a 17. fordulóban azért maradt el, mert a paksi pálya játékra alkalmatlan volt.

MTI