Szombaton kezdődik az Európa-bajnokság - Nyíregyházán az U16-os röplabda EB

Magyarország és Szlovákia közösen rendezi az U16-ös leány röplabda EB döntőt. A szombaton kezdődő esemény magyar házigazdája Nyíregyháza. A válogatott a Continental Arénában vívja találkozóit. 

Július 10-től 18-ig rendezik az U16-os leány röplabda EB döntőt, melynek Magyarország és Szlovákia a házigazdája. A kontinenstorna magyarországi színhelye Nyíregyháza, a szlovákiai Homonna lesz, s mindkét városban hat-hat válogatott méri össze erejét, ahonnan a csoportok első két helyezettje jut a nyíregyházi négyes döntőbe, míg a 3. és 4. helyezettek Szlovákiában játszanak az 5-8. helyért. 

- Rendezett már rangos korosztályos versenyeket és felnőtt EB-t is Magyarország, és mivel idén ünnepli az MRSZ fennállásának 75. évfordulóját, szerettünk volna egy újabb nagy esemény házigazdái lenni. Ehhez Homonna személyében megfelelő partnert is találtunk. Hogy mi lehetünk a házigazdák, az köszönhető az elmúlt évek jó szervezőmunkájának - mondta Ludvig Zsolt, az MRSZ főtitkára. 

A csoportmérkőzések szakaszában napi három találkozóra kerül sor a Continental Arénában, s a magyar válogatott meccsei mindig 17:30-kor kezdődnek. A mieink felkészülése jól sikerült, több edzőmeccset is játszott a gárda. 

- A tervezett munkát elvégeztük, és szeretnénk a saját játékunkat játszani az EB-n. Nem vagyunk magasak, így a gyorsaság nagyon fontos lesz. Nem akarunk nagy terhet rakni a lányokra, kemény csoportba kerültünk, már a továbbjutásért is nagy csata várható - mondta Kőnig Gábor szövetségi edző. 

A magyar válogatott szombaton Csehország ellen kezd, majd Belgium, Lengyelország, Törökország és Oroszország következik. 

- Nem mindegyik ellenféllel találkoztunk, de igyekeztünk feltérképezni őket. Hat hetet készültünk együtt, és úgy érzem remek csapatszellem alakult ki – tette hozzá Vértes Szonja játékos. 

Az Európa-bajnoki találkozókat egységesen 1000 forintos napijeggyel lehet megtekinteni az Arénában. 

- Hazai környezetben játszhatunk, ez mindenképp előny lehet, hiszen a szurkolók is segíthetnek. Szeretnénk jó eredményt elérni az Európa-bajnokságon - mondta Tóth Sára játékos. 

Az EB ideje alatt a Kossuth téren egy szabadtéri röplabda pályát is felállítottak, ahol programok várják a városlakókat. 

Kapcsolódó galéria

U 16 röplabda Európa - bajnokság kezdődik Nyíregyházán