Szilárd aszfaltot kaptak az útszakaszok
fotó: Trifonov Éva

A külterületi kistérség megközelítési lehetőségének javítását szolgálja a mátyásbokori, illetve a csernyikbokori útszakaszok kiépítése, melyet csütörtökön adtak át. Az önkormányzat több mint 164 millió forint vissza nem térítendő támogatással valósította meg a beruházást, mely a térségben élők számára teszi elérhetőbbé az alapvető szolgáltatásokat.

Csernyikbokor és Mátyásbokor határához érkezett csütörtök délelőtt a stábunk, ahol 600, illetve 250 méter hosszan szilárd burkolatot kapott két, a lakosság kényelmének szempontjából fontos útszakasz. A tanyabokorrész Nyírszőlőshöz tartozott, amíg az nem egyesült Nyíregyházával. A beruházás jelentőségét Jászai Menyhért alpolgármester, egyben Nyírszőlős városrész önkormányzati képviselője ismertette.

„Nagyon-nagyon rossz volt az út. Ezek a külterületi utak földes utak voltak és esőzések alkalmával szinte járhatatlanok voltak. Persze alapot készítettünk, javítottuk, de ezt soha nem lehetett tökéletesen megcsinálni, hiszen mezőgazdasági gépek, traktorok is járnak ezen az úton, egy mezőgazdasági, művelési ágú terület közepén vagyunk. Viszont nagyon sok ember él itt és számukra ez nagyon fontos volt a hozzáférhetőség szempontjából. Tehát az itt élő lakosoknak az életminősége jelentősen javult ezáltal” – nyilatkozta Jászai Menyhért.

2021-ben pályáztak a kormány által kiírt „Külterületi helyi közutak fejlesztése” című felhívásra, a támogatói pozitív döntés 2023 áprilisában érkezett. A kivitelezést 2023 októberében kezdte meg a KE-VÍZ 21 Zrt., a munka a téli időszakban szünetelt. Május végére megvalósult a beruházás, megújult a két útszakasz, mely lehetővé teszi a területen élők földrajzi mobilitását.

Kapcsolódó galéria

Útfejlesztés Csernyikbokor és Mátyásbokor határában