Már tudjuk mi lesz a programja Szent Iván-éjjelén!

Szent Iván-éj a fény, az élet, a szerelem és a termékenység ünnepe. Valamikor régen, ezen az éjszakán a teljes falu közössége a határban rakott nagy tűz mellett ünnepelt, énekkel, virrasztással és tánccal.  Ezen szokást felelevenítve Szent Iván havának 23. napján, amikor a Nap a legmagasabban ragyog az égen és legrövidebb az éjszaka, apró csodákkal és a zene varázsával várják a kedves látogatókat a Sóstói Múzeumfaluba.

A 19.30 órai kapunyitás után, 20.00-kor a család minden tagját hívják és várják a jármi kisnemesi kúriában nyíló „LEGYEN ÉDES SÓSTÓ!” címet viselő kiállításunk megnyitójára.

A kiállítás középpontjában az édességek állnak. Megmutatják hogyan és milyen eszközökkel készítette az édes finomságokat Spisák Béla cukorka készítő mester. Helyet kapnak a híres szerencsi édességek is, illetve fény derül arra, hogy mik voltak az egykori vásárok és búcsúk kedvelt édes portékái.

21.00 órakor a debreceni Sárkánylányok tűzzsonglőr csapata kápráztatja el a látogatókat, kiknek segítségével a későbbi tűzugrás legfontosabb kelléke, a máglya is meggyullad majd. A zene varázserejét és tüzes energiáját Magyarország fiatal énekes tehetsége, PAULINA hozza el mindannyiónknak a Múzeumfaluba 21.30 órai kezdettel.

Az idén 50 esztendős Nyírség Táncegyüttes tűzugrást felelevenítő műsora 23.00-kor várja az érdeklődőket, amit immár hagyományosan, a táncosok által levezetett és várva-várt tűzugrás követ.

Legyenek bátrak, hiszen a már megerősített szerelmeket is érdemes idén újra megpecsételni egy újabb mágikus erejű tűzugrással. A legtöbb fény és a legkevesebb sötétség idején apró ajándékot kínálnak minden olyan szerelmespárnak, akik kéz a kézben járják végig térképünk segítségével a szerelem útját. Ezen a csodálatos estén a csillagok fürkészésére is lesz lehetőség, hiszen az Arc Turus Csillagászati Egyesület speciális távcsövekkel és számos érdekességgel készül erre az alkalomra a tarpai portánkon.

A felnőttek 2000 Ft/fő, a diákok, a nyugdíjasok és a 70 év felettiek 1000 Ft/fő áron válthatnak jegyet a rendezvényre. 6 év alatt a rendezvény ingyenes.