Szijjártó: Az emberi élet megmentése nem lehet egészségügyi kapacitás kérdése
Szijjártó: Az emberi élet megmentése nem lehet egészségügyi kapacitás kérdése

Magyarországon időben megkezdték az egészségügyi védekezéshez szükséges eszközök beszerzését, így nem fordulhat elő, hogy akár egyetlen beteg ellátása is akadályba ütközzön a koronavírus-járvány bármely szakaszában – fogalmazott a külügyminiszter.

Magyarországon nem fordulhat elő, hogy egy emberi élet megmentése egészségügyi kapacitás kérdése legyen – írta a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a közösségi oldalán.

Szijjártó Péter bejegyzésében hangsúlyozta: Magyarországon időben megkezdték az egészségügyi védekezéshez szükséges eszközök beszerzését, így nem fordulhat elő, hogy akár egyetlen beteg ellátása is akadályba ütközzön a koronavírus-járvány bármely szakaszában. Tájékoztatása szerint az elmúlt héten a Magyarország-Kína légihídon 650 újabb lélegeztetőgép érkezett az országba.

Mindannyian láttuk, hogy „milyen borzalmas jelenetek játszódtak le egyes dél-európai országokban”, de ilyen Magyarországon nem történhet – emelte ki. Hozzátette: a járványveszély nem múlt el, így a munka még „messze nem ért véget”, és a beszerzések folytatódnak.

MTI