Szeptemberben EB döntő a megyében - rangos salakmotorversenyek lesznek 2020-ban

A pálya téliesítve, a berendezések fűtött raktárakban. Téli álmát alussza jelenleg a Nagyhalász Speedway Ring. Mozgalmas év volt a 2019-es, EB Challenge, U21-es EB selejtező, nemzetközi versenyek, magyar bajnoki. 

- Nem unatkoztunk, rangos versenyeket rendeztünk ebben az évben, és ami nagy öröm, hogy a nemzetközi szövetség vezetői mindig elégedetten távoztak. A visszajelzések alapján ez igaz a nézőkre is, hiszen nagyon komoly motorosok indultak a futamokon, izgalmas versenyeket láthatott a publikum, és itt voltak a jövő sztárjai is az U21-es EB selejtezőn. Jó hír, hogy 2020-ban ismét vendégül láthatjuk őket, de ezúttal már a döntő házigazdái leszünk szeptemberben - mondta Albók József, a pálya tulajdonosa. 

És nem ez az egyetlen rangos verseny, amelynek jövőre házigazdája lehet a megye. Jelenleg is folyik az egyeztetés a felnőtt EB döntőről, a szövetség ugyanis elégedett volt a rendezéssel, így szívesen tartaná a Speedway Ringen a finálét is. 

- Nagyra értékelték, hogy mi minden előírást, minden szabályt betartottunk. Most újra megkérjük a licencet, és ami ehhez szükséges, azt teljesítjük. Rövidesen eldől, hogy az EB döntőt megrendezzük-e, de ezen kívül is rangos versenyeket tervezünk, szeretnénk 2020-ban magyar bajnoki és nemzetközi meghívásos viadal házigazdái is lenni - tette hozzá Albók József. 

Bár 2019-ben komoly fejlesztések valósultak meg, jövőre is szeretnék ezt folytatni. Újabb mobil lelátó épülhet, az év elején pedig elkezdődik a pálya talajának karbantartása is, itt ha szükséges új salakot is kap a felület. Tavasszal pedig rajt. 

- Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek a munkáját, aki segített bennünket abban, hogy idén ilyen rangos versenyeket rendezhettünk. Kösznöjük a szurkolóknak is, hogy több alkalommal megtöltötték a lelátókat, bízunk abban, hogy így lesz ez jövőre is. Boldog Karácsonyt, és sikeres új évet kívánok mindenkinek - zárta értékelését Albók József.