Szép-kártya: a kártyatulajdonosok és a szolgáltatók is örülnek a módosításnak

Megszűntek a Szép-kártya-zsebek. Ez azt jelenti, hogy csak egy számla maradt, amelyen összeadódtak a korábban feltöltött összegek, amelyek immár szabadon felhasználhatók. A változás két és fél millió kártyafelhasználót érint. A Magyar Turisztikai Ügynökség adatai szerint tavaly november végén a Szép-kártyákon rendelkezésre álló összeg elérte a 88 milliárd forintot, ezt országszerte csaknem 50 ezer elfogadóhelyen használhatják fel a vendégek – hangzott el az M1 Híradójában.

Flaisz Gergő gyorsnak, kényelmesnek és biztonságosnak tartja a Szép-kártyát, amellyel rendszeresen fizet.

A Szép-kártya egy rendkívül fontos része az életünknek, hiszen nagyon sok területen használjuk. Alapvetően napi szinten mindig az ebédre” – hangsúlyozta.

Az éttermekben is sokan használják

Egy zalaegerszegi étteremnek, amely évek óta elfogadja a Szép-kártyát, jelentős pluszbevétele származik ebből.

A menüidőben és délben a Szép-kártya-használat az nagyon jelentős, a forgalmunknak az 50-70 százalékát teszi ki” – magyarázta Takács András, a Picolo étterem üzletvezetője.

A kaposvári gyógyfürdőben is lehet Szép-kártyával fizetni, a lehetőséggel sokan élnek.

Jegyvásárlásra, bérletre és étkezésre, főleg én erre használom a Szép-kártyámat” – sorolta Magyar Csaba.

Biztos bevétel a fürdőknek

A vendégek havonta több millió forintot hagynak itt béren kívüli juttatás formájában. Ez egy biztos bevétel a fürdőnek.

„Állandóan egy kiegyenlítődött szám az, aki nálunk Szép-kártyát használ. Nyilván a szezonban ez egy jelentősebb összeg, azt tudom mondani, hogy június, július, augusztus hónapokban ez tízmilliós nagyságrendű összeget jelent számunkra, az azon kívüli hónapokban pedig milliós tételekről beszélünk” – részletezte Löffler Zita, a Kaposvári Élmény- és Gyógyfürdő ügyvezetője.

A munkáltatók évente 450 ezer forintot adhatnak béren kívüli juttatásként Szép-kártyára, amelyet mostantól még egyszerűbben lehet elkölteni. Megszűntek ugyanis a Szép-kártya-zsebek. Ez azt jelenti, hogy már csak egy számla maradt – ezen összeadódtak a korábban feltöltött összegek, amelyek már szabadon felhasználhatók.

A kártyatulajdonosok és a szolgáltatók is örülnek a módosításnak. A Gyulai Várfürdőben a vendégek számának további növekedésére számítanak.

Abban bízunk, hogy azt jelenti, hogy még intenzívebb lesz a Szép-kártya-használat, még többen érkeznek hozzánk, és egyébként, amikor egy ember a kártyáról költekezik, akkor nem annyira gondolja meg, hogy költ-e. Mindenki talált pénzként kezeli, és ez kifejezetten jó a szolgáltatók számára” – érvelt Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő ügyvezető igazgatója.

A Szép-kártya a turizmus egyik legfőbb motorja

A Magyar Turisztikai Ügynökség adatai szerint 2022. november végén a Szép-kártyákon rendelkezésre álló összeg elérte a 88 milliárd forintot, ezt országszerte csaknem 50 ezer elfogadóhelyen használhatják fel a vendégek.

A mostani változás 2,5 millió kártyatulajdonost érint, és várhatóan a vidéki szolgáltatók forgalomnövekedéséhez járul hozzá.

„Egy kalapban összpontosulnak ezek az összegek, és így tudják felhasználni ezt az összeget a felhasználók, a kártyatulajdonosok. Azt gondoljuk, hogy ezzel a könnyítéssel csökken egyrészt az adminisztrációja a szolgáltatóknak, másrészt forgalomösztönző hatása lehet” – magyarázta Bődi Ivett, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusstratégiai megvalósításért felelős vezérigazgató-helyettese.

A tavaly október 15-e előtt feltöltött összegeket érdemes májusig elkölteni a Szép-kártyákról, mert utána egyszeri 15 százalékos díjat vonnak le.

A most életbe lépett könnyítésről minden kártyatulajdonost tájékoztattak, a bankokban az átállás zavartalan volt.

 

Forrás: hirado.hu