Szén-monoxid jelzős csalók

Újabb, magukat a TIGÁZ-DSO Kft. megbízottjainak kiadó csalók jelentek meg a társaság ellátási területén, akik pénzt próbálnak kicsalni a fogyasztóktól szén-monoxid érzékelők eladásával. A társaság tudomására jutott információk szerint az ál-munkatársak legutóbb Miskolcon tűntek fel november elején.
Száraz Gábor a TIGÁZ-DSO Kft. szóvivője elmondta, a csalók magukat a szolgáltató megbízottjainak kiadva azzal keresik fel a gyanútlan ügyfeleket, hogy a korábban üzletkötő által ajánlott, 20 000 Ft. értékű szén-monoxid érzékelőt beszerelik. A TIGÁZ Zrt. és a TIGÁZ-DSO Kft. felhívja ügyfelei figyelmét, hogy a társaság munkatársai, valamint megbízott külső vállalkozói semmilyen körülmények között nem értékesítenek szén-monoxid érzékelő készüléket, valamint nem jogosultak készpénz átvételére és átadására. A társaság a be- és kifizetéseket kizárólag folyószámláról történő utalással, vagy postai úton kiküldött csekken bonyolítja le.

A társaság arra kéri ügyfeleit, hogy csak olyan személyeknek nyissanak ajtót, és engedjék eljárni, akiknek személyazonosságáról, valamint szándékairól meggyőződtek. A TIGÁZ megbízásából dolgozó munkavállalók minden esetben egyenruhát viselnek, és arcképes, TIGÁZ arculati elemeket tartalmazó igazoló okmányokkal, igazolvánnyal, megbízólevéllel rendelkeznek. A fogyasztók felkeresésekor az az első lépés, hogy a dokumentumokkal igazolják magukat. A társaság kéri fogyasztóit, hogy kellő körültekintéssel járjanak el, és ne hagyják magukat megtéveszteni. Amennyiben visszaéléseket tapasztalnak, forduljanak a területileg illetékes rendőri szervekhez, valamint jelezzék a TIGÁZ ügyfélszolgálatán a 06 40 333-338-as telefonszámon.

Szoboszlai Tibor