Szeles, hűvös húsvét
A húsvéti ünnepek alatt is marad a hűvös, szeles idő elszórt záporokkal, a hegyekben hózáporokkal, hajnali fagyokkal.

Nyakunkon a húsvét, bizonyára sokakat foglalkoztat a hosszú hétvége időjárása. Sajnos továbbra sem szolgálhatunk jó hírrel a melegebb időre vágyóknak, az ünnepek idején is marad a sokéves átlagnál 6-8 fokkal hidegebb, gyakran szeles időjárás, elszórtan továbbra is kialakulhatnak záporok, a magasabban fekvő területeken hózáporok, hajnalonként pedig több helyen fagyhat.

Péntek este ismét egy gyors mozgású hidegfront robogott át fölöttünk záporokkal, helyenként jégesővel kísért zivatarokkal és viharossá fokozódó széllel: a legerősebb széllökések sebessége a Dunántúlon - elsősorban a Balaton környékén - a 90-100 kilométer/órát is meghaladta, Balatonkenesén elhelyezett szélmérőnk

111 kilométer/órás széllökést mért.

Szombatra hazánk nagy részén átmenetileg jelentősen veszít erejéből a légmozgás, viszont húsvét vasárnap ismét egyre többfelé megerősödik az északkeletire forduló szél, és az ünnep másnapja is meglehetősen szelesnek ígérkezik, mely hőérzetünket is jelentősen befolyásolhatja az egyébként is hűvös időben. Hajnalonként többfelé fagypont alá csökkenhet a hőmérséklet, és napközben is mindössze 10 fok körül alakul a csúcshőmérséklet, emiatt javasoljuk, hogy hideg vizes vödör helyett inkább a kölnihez nyúljanak idén a locsolók.

[REKLAM}

A továbbiakban is gyakran takarják majd felhők a Napot, melyekből elszórtan továbbra is kialakulhatnak záporok, melyeket helyenként jégdara is kísérhet, a magasabban fekvő tájakon pedig hózáporok színesíthetik az időjárást.

Szánon érkezik a húsvéti nyuszi Ausztriában

Meglehetősen télies Húsvétra készülhetünk Ausztriában, helyenként szerda reggelig 1,5 méter friss hó esett és a hétvégéig még egy méter friss havat várnak a meteorológusok - írja a Síelők.hu.

Javulásra, felmelegedésre leghamarabb jövő hét közepétől számíthatunk.

Forrás: idokep.hu