Szárazolás és koronaalakítás zajlik a Szarvas utcán, jellemzően gallyakat távolítanak el

A fák koronájának úgynevezett szárazolása és koronaalakítása zajlik a Szarvas utcán – tudta meg szerkesztőségünk. Több nézői kérdés is érkezett hozzánk, ezért a Városüzemeltető céghez fordultunk.

A NYÍRVV Nonprofit Kft. közterület-kezelési igazgatójának tájékoztatása szerint a munkálatokra a Sigmond Sándor főkertésszel történt bejárást követően kerül sor. 

Dicső Péter hangsúlyozta, a közvilágítás és az épületekhez érő gallyak eltávolítására feltétlenül szükség van. Ezzel együtt 4 fa kivágására lesz szükség, melyek életveszélyesek. Van, amelyik szét van hasadva belülről, van olyan, ami tőkorhadt, s bármikor kidőlhet, az egyik taplógombás, ami szintén a fa szerkezetének meggyengülését okozza – volt rá példa, hogy az ilyen fák minden előjel nélkül kidőltek – és van egy kéregrákos fa is köztük.

A komolyabb beavatkozások, csonkolások a fák könnyítésének és további életképességük, úgymond „fenntarthatóságuk" érdekében történnek. 39 db japán akác és 7 db hárs, 1 db fehér akác és 1 db szivarfa koronaalakítását és szárazolását végezték el eddig.

A munkálatokat a fészkelő madarakra tekintettel végzik – tette hozzá a NYÍRVV közterület-kezelési igazgatója.