Szabolcs Kupa: A szakmák legjobbjai versenyeznek
Csúcsot döntött a Szabolcs Kupa. A tizenharmadik alkalommal meghirdetett versenyre eddig sosem látott számú nevezés érkezett. 176 versenyző 243 versenyszámban indult el a Korona Hotelben megrendezett nemzetközi megmérettetésen.

Különleges hajakban nem volt hiány a Szabolcs Kupán. Volt, aki rövidre nyírt, más pedig színes frizurával készítette el munkáját. A versenyen több kategóriában tanulók és már szakmájukban dolgozó felnőttek vettek részt, a nevezési szám minden korábbi jelentkezést felülmúlt.

[video]

– Az idén csúcsot döntöttünk a versenyzőszámban, illetve a nevezésben is. Több mint 170 versenyző 230-nál is több számban indult el. Ez egy végtelenül nagy eredmény és ez jelzi azt is, hogy a Szabolcs Kupa országosan is a köztudatban van. Nemcsak a városból vagy a megyéből, de az ország minden részéről érkeznek versenyzők – mondta el Nagyné Varga Katalin, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára.

További képekért kattintson a fotóra!

NEMZETKÖZI VERSENY

A megmérettetésre évek óta határon túli versenyzők is jelentkeznek. Nyíregyháza testvérvárosából, Szatmárnémetiből egyre több induló vesz részt a nyíregyházi küzdelemben.
A versenyt 13 éve minden esztendőben megszervezi a megyei kereskedelmi és iparkamara. A szakemberekből álló zsűri szerint a megmérettetés arról is szól, hogy ilyenkor találkoznak és tapasztalatot cserélnek a szakma képviselői.
– A divat mindig megújul. Ha látjuk az újdonságot, azokat amik már a versenyen megjelennek, akkor ebből a fodrászszakma vagy a lakosság is profitál. Maguk a vendégek is sok újdonságot észrevesznek, amit akár a saját fodrászuknak is elmondanak. Olyat, amit itt látott és szeretné, ha megvalósítanák – tette hozzá Lukovics György, aranykoszorús mesterfodrász.

HAJ, SMINK, KÖRÖM

A fodrászok mellett a Szabolcs Kupán a körmös szakma, valamint a kozmetikusok is képviseltetik magukat. A versenyszámok persze attól függően is változtak, hogy az induló még tanuló, vagy már végzett szakember.
– A különbség alapvetően a smink mértéke. A legegyszerűbb a nappali smink, amiben egy egyszerű, hordható utcai sminket várunk el. A következő lépés már egy alkalmi smink elkészítése, a számban tanulók és felnőttek is indulhatnak a különböző módon elkészített sminkekkel – részletezte Dávidáné Krómer Beáta, kozmetikusmester a kupa néhány versenyszámát.

NYÍREGYHÁZI GYŐZELEM

A Szabolcs Kupa számos versenyszámából többet is megnyert Lukovics Dániel. A nyíregyházi versenyző férfi felnőtt kategóriában divatos rövid hajvágásban és úgynevezett full fashionban is az első lett.

Erdős József

Fotó: Trifonov Éva