Súlyos sérülés és eltiltások - döntött az MLSZ Fegyelmi Bizottsága

 

Három piros lapot is kapott a Nyíregyháza Spartacus az ETO FC Győr elleni szerdai mérkőzésen, az MLSZ Fegyelmi Bizottsága pedig csütörtöki ülésén az alábbi határozatot hozta.

Gulyás Máté, a Szpari játékosa három hónapig nem léphet pályára labdarúgó mérkőzésen, miután a játékvezető kiállította a 93. percben a Szimcso Viktor elleni szabálytalansága miatt. A győri játékos a becsatolt orvosi vizsgálati eredmények alapján súlyos sérülést szenvedett.

Purguly Árpád asszisztensedzőt a 76. percben, Zoran Spisljak vezetőedzőt a lefújás után állította ki a játékvezető, miután szóváltásba keveredtek az ellenfél szakmai stábjának tagjaival. Mindketten 3-3 bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kaptak a Fegyelmi Bizottságtól. 

Zoran Spisljak vezetőedző a helyszínen sajnálatát fejezte ki a sérülés kapcsán, és Szimcso Viktornak személyesen mielőbbi felépülést kívánt. Gulyás Máté még tegnap este bocsánatot kért az ETO játékosától. 

- Ezek a jelenetek nem a futballpályára valók, ebben egyetértettünk az ETO ügyvezetőjével, akivel ma megbeszéltük a történteket. A két klub között eddig jó volt a kapcsolat, és szeretnénk ha ez a jövőben is így maradna. Mind a játékosokat, mind a vezetőket érik provokáló megjegyzések a találkozókon, de ezekre nem szabad így reagálni. Belső vizsgálatot is indítunk a történtek miatt – mondta Kozák Attila, a Nyíregyháza Spartacus ügyvezetője.

Fotó: eto.hu