Socca VB Budapesten, szabolcsi szereplőkkel

A 2022-es Socca vb igazából nem Budapesten került volna megrendezésre.  Korábban Mexikó vállalta a torna szervezését, aztán az ottani helyi választás után a terv romba dőlt, a versenyre nem adott pénzt az állam. A Nemzetközi Socca Szövetség két önként jelentkező ország közül választhatott, Moldova és Magyarország kandidált. Hosszas gondolkodás után Budapest kapta a szervezés feladatát. 
Az itteni első helyszín kialakítása komoly társadalmi ellenállásba ütközött, így épülhetett egy remek közlekedési struktúrával rendelkező, ám évek óta kihasználatlan területre a vb stadionja. Kőbánya, Mázsa tér. Mindenki gyorsan megtalálhatja hol az aréna, azonnal szembetűnik az építmény. Busszal, villamossal, gyalogosan is könnyen megközelíthető, a vb elsődleges környezetvédelmi célja, minél kevesebb autó parkoljon a közelben. 
2500 néző befogadására alkalmas aréna, frissen épített műfűvel, öltöző konténerrel, televíziós közvetítő állással, FAN Zónával. Belépni a helyszíni regisztrációval lehet, NINCS internetes helyfoglalás
40 ország jelezte a torna részvételét, Afrikából, Dél-Amerikából, Ázsiából, Európából, pár egzotikus helyről. A csapatok 20 fővel érkeznek, ez a létszám a technikai személyzetet is magában foglalja.
A magyar válogatott heti két összetartással készül a tornára. A szervezők minden erejüket arra áldozzák, hogy perfekt legyen a vb, a játékosok is erősen tréningeznek, mégiscsak hazai a pálya. 
A magyar csapat az első csoportban szerepel, a bolgár, az egyiptomi, a szerb és az elefántcsontparti együttessel.