Skandináv légió – egy dán motoros lehet a meglepetésember a GP-kvalifikáción

Óriási az érdeklődés a hétvégi Salakmotoros GP-kvalifikáció iránt. A Nagyhalász Speedway Ringen szombaton 15 órától kezdődik a verseny, melyre nem akármilyen mezőny érkezik. Laguta, Smolinski, Tungate és Przedpelski számít a legnagyobb esélyesnek, de sokan vannak akik meglepetést okozhatnak. Marko Levishyn például jól ismeri a pályát, és az ukrán motoros többször bizonyította már, hogy nagyon gyors. És itt van a „skandináv légió”, a dán Patrick Hansennel az élen. Április 14-én hatalmas meglepetést okozott Esbjergben. Aznap este megnyerte a dán SGP / SEC selejtezőt. Nemcsak azzal hívta fel magára a figyelmét, hogy 5 futamból 4-et nyert, hanem az általa legyőzött versenyzők között volt Mikkel Michelsen, Kenneth Bjerre, Jonas Jeppesen és Marcus Birkemose is, akik a lengyel élvonalban húzzák a gázt.

A svédek közül Victor Palovaara és Kim Nilsson is dobogóra érhet, utóbbi volt U21-es világbajnoki bronzérmes kétszer is, az elmúlt években az angol bajnokságban versenyzett. Persze mi annak örülnénk a legjobban, ha hazai motoros is az élmezőnyben zárna. A magyar licenccel induló Milen Manevet Stefáni Attila is segíti, hogy megfelelően legyen beállítva a gépe, Fazekas Dennis pedig nagyon elszánt volt az edzések során, így megszorongathatja a legjobbakat. 
A verseny iránt hatalmas az érdeklődés, több mint harminc média fotósa akkreditáltatta magát, jönnek tudósítók számos speedway portáltól. Szombatra nagyon meleget jósolnak, így naptejet érdemes mindenkinek magával hoznia, aki nem a fedett lelátókon szeretne szurkolni. És fontos a védettségi igazolvány is. Már csak egy nap a rajtig!