Sitku Ernő Emléktorna - Korábbi válogatottbeli csapattársak is pályára lépnek
Fotó: Szarka Lajos

Emléktornát rendeznek a tragikusan hirtelen elhunyt Sitku Ernő tiszteletére. A korábbi kosárlabdázó egykori válogatott csapattársai is pályára lépnek szeptemberben Nyíregyházán. A rendezvény jótékony célt is szolgál. 

Mindenkit megrázott Sitku Ernő tragikus halála. A korábbi válogatott játékos nem csak a Hübner Nyíregyháza BS szakmai igazgatója volt, hanem az Élsport Kft-t is irányította. E mellett több nyíregyházi sportberuházást lebonyolításában is részt vett. 

- A sportlétesítmények megújításához kapcsolódó operatív munka 90%-át együtt csináltuk. Nem csak a Continental Arénába furcsa bemenni, hanem Jégpályára, az uszodába, a szabadtéri kondiparkokba, a stadion műfüves pályájára is. Sokszor egész éjszaka számolgattunk és rajzolgattunk, hogy lehetne a legjobb. Nehéz szavakban megfogalmazni a hiányát - mondta Kósa Árpád kabinetvezető. 

Sitku Ernő tiszteletére szeptember 3-4. között emléktornát rendeznek Nyíregyházán. Az eseményen a játékos korábbi együttesei, a DEAC, a Paks, a Honvéd és a Hübner Nyíregyháza BS vesz részt. Első nap a két első osztályú gárda, valamint a Honvéd és a Nyíregyháza vívja az elődöntőt, a győztesek pedig másnap a fináléban találkoznak. Pályára lépnek az 1999-es EB csapat egykori kosarasai is. 

- Közel negyven emberrel vettem fel a kapcsolatot, és Gulyás Róbert, Dávid Kornél, Kálmán László, Mészáros Zalán is egyből jelezte részvételi szándékát. A tervek szerint sokan pályára is lépnek majd - mondta Dr. Mohácsi Máté, az Élsport Kft. ügyvezető igazgatója.  

Az emléktorna jótékony célt is szolgál, a teljes bevételt Sitku Ernő árván maradt gyermekei kapják. A belépőjegy 500 Ft-ba kerül.