Újabb példaképek érkeztek - az UVSE két vízilabdázója tartott előadást Sóstón

Újabb sikeres vízilabdásokat látott vendégül az Aqua SE. A nyíregyházi klub rendszeresen hív meg ismert játékosokat, akik pályafutásukról mesélnek gyerekeknek. Ezúttal az UVSE keretének két tagja érkezett a megyeszékhelyre. 

Válogatott és EB győztes játékosok sora érkezett az elmúlt időszakban Nyíregyházára az Aqua SE meghívására. A „Példaképek közelről” sorozat újabb állomásaként az UVSE két férfi vízilabdázója tartott előadást a gyerekeknek arról, mit kaptak ők a sportágtól. 

- Az Újpestben kezdtem vízilabdázni, és a sport rengeteget adott. Kapcsolatokat, kitartást, szorgalmat, ami gyerekkorban nagyon fontos – mondta Szentesi Ádám, az UVSE játékosa. 

Kardos Alexander számára nem volt kérdéses, hogy a vízilabdát választja. A szülők is sportoltak, így adott volt, hogy ő is rendszeresen jár majd edzésekre. A sportághoz nem elég a fizikai erő, sokat számít az intelligencia is. 

- Nem véletlenül van sok orvos, ügyvéd, tanult ember a vízilabdások között, mert kell egy magas szintű intelligencia a játékhoz. Ahhoz, vagy valaki értse ezt a játékos, ez feltétlenül szükséges - mondta Kardos Alexander játékos. 

Az Aqua SE-nél jelenleg sok fiatal gyerek sportol. A Nyári Kupa elindulásával hosszú idő után végre mérkőzéseket játszhatnak a csapatok. 

- A 2008-as korosztállyal Miskolcra utazunk, a harmadik helyet szeretnénk megszerezni. Az idősebbekkel a legfontosabb cél az volt, hogy minél több játéklehetőséget kapjanak, és szemmel láthatóan a gyerekek nagyon élvezték, hogy újra vízben lehetnek – tette hozzá Hatvani Péter, az Aqua SE edzője. 

A „Példaképek közelről” sorozat a tervek szerint szeptemberben tovább folytatódik, és újabb ismert játékosok érkeznek Nyíregyházára.