Sikeres volt a 2021-es év - Nyíregyházán tartotta a díjátadót a Salakmotor Szakág

Mozgalmas volt a 2021-es év a magyar salakmotor életében. Több nemzetközi versenyt is rendeztek  hazánkban, és izgalmasan alakult a magyar bajnokság is. Nyíregyházán tartotta a szakág a díjkiosztó ünnepségét. 

- Ez egy jeles nap, mert a járvány ellenére egy nagyon eredményes éven vagyunk túl, sikeres rendezvényekkel mind Nagyhalászban, mind Debrecenben. A nemzetközi szövetség olyan szinten elégedett volt, hogy 2022-ben is rangos események házigazdái lehetünk. A rendezvények adottak, a következő nagy feladat számunkra az utánpótlásnevelés fejlesztése -  mondta Füzesséry Erik szakágvezető. 

Nagyhalászban GP-kvalifikációs versenyt is rendeztek, melyre nem volt példa a Speedway Ringen. 2022-ben több nemzetközi verseny is lesz a pályán. 

- Európai páros, felnőtt, U19-es EB futam mellett ismét házigazdái leszünk a GP kvalifikációnak. Szlovéniával már biztosan közösen rendezzük a magyar bajnokságot, de még csatlakozhat hozzánk más nemzet is. A pálya történetének egyik legjobb éve volt a 2021-es, mi adtuk a bajnokot is, hasonlót szeretnénk idén is – mondta Albók József, a Nagyhalász Speedway Ring 

A bajnokságban Fazekas Dennis 19 évesen minden idők legfiatalabb magyar bajnoka lett, megelőzve Kovács Rolandot és Milen Manevet. Ők is a díjátadón vehették át a serlegeket. 

- Feledhetetlen volt számomra az idei év, különösen a döntő. Annak tükrében pedig, hogy még az is felmerült, hogy abbahagyom a versenyzést, nagyon boldog voltam, hogy bajnok lehettem. Nagyon köszönöm Albók Józsefnek, hogy mindenben támogatott. Tudom, hogy megvédeni nehezebb egy címet mint megszerezni, de ez a célom, és szeretnék tovább fejlődni – mondta Fazekas Dennis magyar bajnok.

Fazekas Dennis idén még indulhat a juniorok között is, és szeretne ott is maradandót alkotni a nemzetközi mezőnyben. A díjkiosztón számos elismerést adtak át azoknak, akik az elmúlt évben a magyar salakmotorért dolgoztak.