Sikeres szezon - Több csapata is dobogós lett az Aqua SE-nek

Sikeres szezon van az Aqua SE háta mögött. A vízilabda együttesek közül több korosztály is dobogón végzett, az új sportuszodában pedig ideális körülmények között készülhetnek a gyerekek. A tervek szerint az olimpia után a női és a férfi válogatott is játszik mérkőzést Nyíregyházán. 

Lassan a végéhez közeledik a vízilabda idény. Az Aqua SE egy mozgalmas időszakot tudhat a háta mögött. A járvány az egyesületet is érintette, de az új Városi Sportuszodában folyamatosan tréningezhettek a gyerekek, és bár nézők csak az utolsó fordulókban lehettek, így is szép eredményeket értek el az együttesek. A kerethirdetéseknél viszont figyelembe kellett venni, hogy többen is karanténban voltak, ez főként a serdülő korosztályt érintette. A 2007-es korosztályú fiúk, és a lányok is elsők lettek csoportjukban. 

Hajszál választotta el a lányokat a felső háztól. Itt a fiú csapatunk került a legjobbak közé, és egy ezüst éremmel megszerezte a jogot, hogy a play off részese legyen. Szombaton Pécsre utazunk a nyolcas döntőre. A lányok később könnyedén nyerték az alsóházi bajnokságot, itt csak a gólarány volt kérdéses a meccseken - mondta Kántor Gábor, az Aqua SE edzője.

Az ifi csapat jól kezdte az idényt, de tavasszal az érettségi miatt sokan hiányoztak, így végül 5. lett az együttes. A legkisebbeknél az úszásoktatással indul a program, és minden korosztályban van csapata az egyesületnek. 

- Az Aqua SE életében ez az új korszak meghatározó. Nagy boldogság számunkra, hogy ennyi gyerekkel dolgozhatunk a belvárosban lévő új uszodában. A babytől az ifjúságiig minden korosztályban képviseltetjük magunkat - mondta Szakács Roland, az Aqua SE elnöke. 

Nyáron idén is megszervezik a hagyományos úszó tábort. A tervek szerint folytatódik a Példaképek közelről sorozat is, amikor ismert, válogatott vízilabdásokat látnak vendégül Nyíregyházán, akikkel a gyerekek személyesen találkozhatnak. Ősszel, az olimpia után a férfi és a női válogatott is játszik majd mérkőzést a Városi Sportuszodában.