Sallai Józsefre emlékeznek a kosarasok

Idén is megrendezik Nyíregyházán a Sallai József Fiú Kosárlabda Emléktornát, mely ezúttal is nemzetközi lesz. 

A torna célja  
            
Játéklehetőség biztosítása a bajnoki szezon előtt, a fiú utánpótlás korosztályú kosárlabda csapatokat működtető magyar és külföldi sportszervezetek részére. A sportág népszerűsítése és a torna végső sorrendjének eldöntése. A nemzetközi sportkapcsolatok erősítése. A meglévő sportkapcsolatok fenntartásának biztosítása, különös tekintettel a határon túli magyarság lakta területeken működő sportszervezetekre. A nemzetközi megmérettetés lehetőségének biztosítása hazai nemzeti és MKOSZ akadémiai akkreditációval rendelkező, valamint azon  sportszervezetek csapatai részére amelyek a 2022-2023. évi szezonban az országos bajnoki „főtáblán” szerepletek. A torna évről, évre történő megrendezésével Sallai József családja és a szervező Nyíregyházi Kosárlabda Klub méltó emléket szeretne állítani a nyíregyházi fiú utánpótlás kosárlabdázás megteremtőjének és legeredményesebb pedagógus-edzőjének Sallai Józsefnek.

Díjazás

Az első három helyezett csapat serleg, érem, és oklevéldíjazásban részesül. Különdíjat kap (serleg, oklevél) a torna legsportszerűbb csapata. Minden csapat legjobb játékosa, a torna legeredményesebb edzője és legjobb játékosa (MVP),  különdíjat (serleg, oklevél, tárgyi díjazás) vehet át a torna eredményhirdetésének alkalmával.

3. A verseny rendezői

 A versenyt az Nyíregyházi Kosárlabda Klub rendezi. Támogatja Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata ,a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ), a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kosárlabda Szövetség, a LEGO Manufacturing Kft., a GOF Hungary Kft. és a Torma Pince (Eger). A nemzetközi torna sportszakmai lebonyolítását a versenybizottság felügyeli. A versenybizottság tagjai: dr. Gincsai János vb. elnök, Dernei Gábor vb. tag, Csizmadia Levente vb. titkár. A torna fővédnöke Halkóné dr. Rudolf Éva a Nyíregyházi Egyetem Kancellárja, Önkormányzati Képviselő. Védnök: Sallai István.

A torna résztvevői:
 
•    Bihorul LPS Oradea (Románia)
•    MBA Prievidza (Szlovákia)
•    Budapesti Honvéd Kosárlabda Akadémia
•    DEAC Kosárlabda Akadémia
•    Vasas Kosárlabda Akadémia 
•    Szolnoki Kosárlabda Akadémia
•    Nyíregyházi Sportcentrum 
•    Nyíregyháza Kosárlabda Klub 

5. A nemzetközi torna helyszínei, időpontjai:
   
-    Helyszínek: 

             Zrínyi Ilona Gimnázium sportcsarnoka.
Cím: 4400 Nyíregyháza, Tiszavasvári u. 12. („A” csoport, bronz mérkőzés, döntő))

             Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum tornacsarnoka
Cím: 4400 Nyíregyháza, Semmelweis I. u. 13. („B” csoport)


Sportcsarnok Nyírpazony
Cím: 4531 Nyírpazony, Vasvári P.u.33. (helyosztók 5-6. hely, 7-8. hely)


Időpont: 2023. augusztus 24-25-26. (csütörtök, péntek, szombat)