Sakktáborban a nyíregyházi diákok - Számos program várta a fiatalokat

A Nyíregyházi Bem József Általános Iskola mindig is híres volt arról, hogy remek sportolókat nevel. Elég csak azokra a röplabdásokra vagy kézilabdásokra gondolni, akik felnőttként az élvonalban is bemutatkozhattak. 

Most az a megtiszteltetés érte az intézményt , hogy tanulói meghívást kaptak a budapesti Wacław Felczak Alapítvány által szervezett I. magyar–lengyel sakktáborba. Az eseményen 30 lengyel és 30 magyar, felső tagozatos diák vett részt a Balaton partján - áll az iskola közleményében.  

A táborba a jól működő magyar–lengyel testvérvárosok azon iskoláit hívták meg, akik az eddigi tevékenységükkel ezt megérdemelték. Rzeszówból, Przeworskból, Szegedről, Budapestről és Nyíregyházáról érkeztek a diákok a pihenésre. 
A Nyíregyházi Bem József Általános Iskola hosszú idő óta nagyon jó kapcsolatot ápol a Rzeszowi 21. sz. Általános Iskolával. Diákjaink most is nagy örömmel tettek eleget a meghívásnak, ahol a testvériskola tanulóival is találkozhattak. 
A tábor célja a magyar–lengyel barátság erősítése azon városok iskolái számára, amelyek már eddig is bizonyították ennek a barátságnak a fontosságát. 
A tábornak a balatonboglári Lengyel Magyar Barátság háza adott otthont, amelynek a helyén működött a 2. világháború idején az egyetlen lengyel középiskola. 


A sakktudás fejlesztésén kívül a táborozóknak lehetőségük volt az angol nyelv gyakorlására, a lengyel-magyar történelem kapcsolódási pontjainak megismerésére, a lengyel-magyar barátság ápolására. 
A Bem iskolából 10 tanuló és két pedagógus, Szűcs Attiláné és Gubacsiné Deme Katalin vett részt a kiváló hangulatú táborban.