Rotary húsvét – Száz gyereket fogadtak a Váci Mihály Kulturális Központban

A köszöntők után zenével és táncházzal indult a csütörtök a Váci Mihály Kulturális Központban rendezett Rotary húsvéton. A Bárczi, a Ridens és a Göllesz iskola tanulói mellé megérkeztek a Kazinczy ifjú rotarystái is, hogy együtt töltsék a délelőttöt, a hagyományos húsvéti játékokkal és vendéglátással. 

Végre találkoztak a pandémia után a rotarysták a hagyományőrző húsvéti kavalkád alkalmával. Eljöttek most a klub különböző korú csoportjai, hiszen nagy gondot fordítanak az utánpótlásra.

Együtt örültek a gyerekekkel a jellegzetes húsvéti játékok közben a Váci Mihály Kulturális Központban, hiszen szokott helyüket, a Jósa András Múzeumot felújítják.

„Van olyan, hogy a fejükön harisnya van, aminek a két szárába főtt tojást teszünk, és különféle tojásokat kell leverni poharakról, vagy van olyan, hogy pingpongütőn tojásokat kell vinniük, aztán a derekukra kötünk tojást egy kosárban és úgy kell ugrálni, hogy minél több kijöjjön, de vannak kvízkérdések is a húsvéttal kapcsolatban. Vannak szókereső játékok, termésekből kell tojásokat evőpálcikával kihalászniuk, és arra is figyeltünk, hogy legyen olyan kézműves foglalkozás, hogy valamilyen kis ajándékot haza tudjanak vinni” – mesélte Diczkóné Untener Mónika, a Rotary Club Early Act megbízottja.

Nagy hagyománya van a klub életében az ünnepekhez kötődő rendezvényeknek. A mikulásnak, gyereknapnak, ahol a főszereplők általában a Bárczi, a Ridens és a Göllesz iskola diákjai. De a hétköznapokon is számíthatnak egymásra.

„Igyekszünk minden olyan programunkba bevonni őket, amibe bevonhatóak, de inkább azt mondanám, hogy ilyen nagy rendezvényeket szoktunk tartani. Voltak már olyan próbálkozásaink is, hogy felvettük a Bárczi iskolával a kapcsolatot, testvérkapcsolat szinten, és ellátogattunk egymáshoz. Karácsonykor találkoztunk, és műsort adtak a gyerekek, meg a mieink is, és megajándékoztuk egymást” – fogalmazott Untener Mónika.

A nemzetközi karitatív szervezet helyi csoportja a közelmúltban több millió forint értékű adományt – ruhát és élelmet – juttatott át a határon, a háború sújtotta Ukrajnába.