Röplabdás győzelem Miskolcon - Jó játékkal nyert a Fatum Nyíregyháza

Újabb fordulót rendeztek a női röplabda Extraligában. A Fatum Nyíregyháza Miskolcra utazott, ahol a DVTK ellen lépett pályára. A hazaiak kezdtek jobban, 3-0-nál Nikola Radosová szerezte a mieink első pontját. A folytatásban is ő volt elemében, és 7-8-nál először vezetett a Nyíregyháza, majd fokozatosan meg is lépett a csapat a diósgyőriektől. Vajda Beáta pontja után már 12-18-at mutatott az eredményjelző, de innen egy pontra zárkóztak a hazaiak. Végül izgalmas végjáték után a második szettlabdát értékesítve nyerte a játszmát a Fatum, 0-1. 

A második játékrész nyírségi vezetéssel indult, Ralitsa Vasileva és Pintér Andrea volt ekkor elemében, 2-7-nél időt is kértek a borsodiak. Egy 1-5-ös rohammal tovább nőtt a távolság, stabilan játszottak a mieink. Szett derekán kisebb hullámvölgybe került a csapat, de Lászlop Alexandra pontja a legjobbkor jött. Ana Tiemi nem csak jól szolgálta ki a társakat, hanem ha kellett ő fejezte az akciókat, így simán nyerte a szettet a Nyíregyháza, 0-2. 

A harmadik felvonás elején egy 1-6-os rohamot követően megnyugtató előnyt szerzett a Fatum. Ana Tiemi ásza után 7-14 volt az állás, majd Nikola Radosová már a 19. pontját szerezte! Végül biztosan nyerte ezt a szettet is Németh Szabolcs csapata, és jó játékkal győzött.  

DVTK – Fatum Nyíregyháza 0-3 (-23, -15, -11)

Nyíregyháza: Radosová 21, Vasileva 14, Tiemi 5, Pintér 10, Vajda 8, Lászlop 2
 
Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók)

Vezetőedző: Németh Szabolcs