Röplabda negyeddöntő – drámai csatában vereség
Harmadik alkalommal találkozott a Fatum-Nyíregyháza és a Békéscsaba.

A harmadik mérkőzéssel folytatódott a Fatum-Nyíregyháza és a Békéscsaba párharca a női röplabda negyeddöntőben. Az első két meccset a BRSE nyerte, így 2–0-ra vezettek a három nyert találkozóig tartó párharcban. 

Linamar-BRSE–Fatum-Nyíregyháza 3–2 (-22, 19, -19, 23, 9)

Békéscsaba, 500 néző

Linamar – Békéscsabai Röplabda SE: Soós, Clement, Skayhan, Nagy, Radonjic, Molcsányi. Csere: Szpin (liberó), Bagyinka, Bodnár

Fatum-Nyíregyháza: Araujo, Erdős, Erdősné, Sikos, Vén, Valdez. Csere: Roma (liberó), Akimova, Hengsperger, Andrejkovics

1. szett

Rosszul kezdett a Nyíregyháza, a Békéscsaba pedig könyörtelenül kihasználta a lehetőséget. 10–3-ra is vezettek a hazaiak, amikor elkezdte a felzárkózást a vendégcsapat. 13–13-nál utol is érte Valdez vezérletével ellenfelét a Fatum-Nyíregyháza, sőt a második technikai szünetnél már vezetett Kőhalmi Richárd együttese. 21–24-nél három játszmalabdához is jutottak a nyírségiek, és a másodikat sikerült értékesíteni, így nyerte az első szettet a vendégcsapat. 0–1.

2. szett

A második játszma elején felváltva vezettek a csapatok. Több volt a pontatlan ütés mindkét oldalon, így egyik együttes sem tudott meglépni. Az első technikai szünetnél a Nyíregyháza vezetett, de a folytatásban sem tudott egyik együttes sem meglépni. 17–15-nél volt a legnagyobb különbség a hazaiak javára, de ezt követően már állandósult a BRSE előnye. A nyíregyháziak időkérésekkel is próbálták megtörni a hazai lendületet, ám nem sikerült, így a Békéscsaba 25–19-re nyerte a játszmát, és egyenlített. 1–1.

3. szett

Az előző szett megnyerése megnyugtatta a hazaiakat, túlzottan is. A Fatum-Nyíregyháza ezt gyorsan ki is használta, és négypontos előnyt szerzett a játszma elején. Ez a folytatásban tovább hízott, és 3–13-nál már tíz ponttal vezettek Erdősnéék. Később sem engedtek ki a nyírségiek, akik jól blokkoltak, Araujo pedig pontosan ütött. Feladót is cseréltek a hazaiak, hiába. A Nyíregyháza jól játszott, és végül a harmadik játszmalabdát értékesítve 19–25-re nyerte a szettet, 1–2.

4. szett 

A negyedik játszma elején három ponttal vezetett a Békéscsaba, majd a technikai szünet előtt fordítottak Sikosék. 13–16-nál három ponttal is vezetett a Nyíregyháza, Valdez viszont sérüléssel bajlódott, a légiósnak a lába fájt, így nem tudta folytatni a játékot. 17–17-nél egyenlített a BRSE, majd mindkét oldalon a centerek szereztek pontokat. Óriási csata folyt minden labdamenetben, a Nyíregyháza a mérkőzés megnyeréséért, a hazaiak a döntő szett kicsikarásáért harcoltak. 21–23 után négy pontot szerzett zsinórban a BRSE, így ismét egyenlített, 2–2. 

5. szett

A második meccshez hasonlóan ezúttal is jöhetett a döntő játszma. A nyírségiek brazil légiósa, Deborah Araujo továbbra is lendületesen játszott, de a többiek részéről több hiba is becsúszott, így a szett elején vezettek a hazaiak. A térfélcserénél 8–4-et mutatott az eredményjelző, majd fokozatosan meglépett a BRSE, mely végül 15–9-re megnyerte a döntő játszmát, 3–2. 

A párharcot 3–0-ra nyerte a Békéscsaba és a legjobb négy közé jutott. A Fatum-Nyíregyháza az 5–8. helyért játszhat. 

Dankó László