Robbanás Záhonyban – Egy egész iskolát kellett kimenekíteni

[video]

Hatalmas lángok csaptak fel a gázpalackot szállító autóból és sűrű, fekete füst szállt fel belőle. A baleset nyolc óra után történt Záhonyban, a József Attila utcában. Az autó vezetője állítólag észrevette, hogy szivárog a gáz a kocsi platóján.

 

BEROBBANT A PALACK

 

Megállt, hogy megnézze, ekkor robbant be a palack. A tűzoltók és a rendőrség nagy erőkkel vonultak a baleset helyszínére. Vízsugárral hűtötték a lángoló palackot, amit végül mesterlövészek hatástalanítottak. A robbanás Záhony egy forgalmas utcáján történt, az Árpád Vezér Általános Iskola és a lakóházak közelében. A tűzoltók ezért az itt élőket és az iskolásokat biztonságos helyre menekítették.

Urr Tamás tűzoltó őrnagy elmondta: – A szállított acetilénpalack szivárgott, ennek következményeként a területet 50 méteres körzetben le kellett zárni. A lezárt területen belül egy általános iskola volt, illetve két lépcsőház, amelyből összesen 359 gyereket, 40 felnőttet, illetve a lépcsőházból 7 felnőttet kellett a lezárt területen kívülre kimenekíteni.

 

A MŰVELŐDÉSI HÁZBA MENEKÍTETTÉK A GYEREKEKET

 

Az oltás idejére a közeli Vasutas Művelődési Házban szállásolták el a gyerekeket és a felnőtteket. A baleset utcáját pedig az érintett szakaszon lezárták. A gázpalackot szállító jármű sofőrjét a mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Z. Pintye Zsolt