Rászorulókon szeretne segíteni az Aqua SE - Várják az adományokat a vízilabdások

Adománygyűjtő akciót indított az Aqua SE. A nyíregyházi vízilabda klub várja a felajánlásokat a Városi Sportuszodában. Egy dedikált plakátra licitálni is lehet, a befolyó összeggel pedig rászorulókon szeretnének segíteni. 

Az elmúlt években Karácsony közeledtével az Aqua SE mindig akciót indított, melynek során adományokat gyűjtöttek rászorulók számára. Idén sincs ez másképp. A Tutor Alapítvány munkáját szeretnék segíteni, ezért december 10-ig a Városi Sportuszoda bejáratánál kihelyezett asztalnál várják a felajánlásokat. 

- Szeretnénk, hogy a rászorulóknak is kerüljön valami a fa alá az ünnepekkor. Fontos számunkra a társadalmi szerepvállalás, ezért segítünk minden évben a nélkülözőknek - mondta Kántor Gábor vezetőedző. 

Elsősorban tartós élelmiszereket, tisztálkodó szereket és bébi játékokat várnak. Ezzel egyidőben a klub közösségi oldalán egy licitet indítottak, melynek során azt a plakátot lehet megvásárolni, melyet az UVSE és a Szolnok férfi vízilabda együtteseinek tagjai írtak alá, de kézjegyével látta el Fodor Rajmund olimpiai bajnok is. Itt hozzászólásban lehet licitálni, és a teljes összeget a Tutor Alapítvány kapja. A Városi Sportuszodában idén sporttörténelmet írtak azzal, hogy először rendeztek OB-I-es férfi mérkőzést, melyet a tervek szerint még több hasonló követ majd, de szeretnék a női vagy a férfi válogatottat is lecsábítani. A bajnoki meccs kapcsán nagyon pozitívak voltak a visszajelzések, így jövőre is várható hasonló. 

- Csak elismerő szavakat kaptunk, de az igazi az lenne, ha egyszer majd nyíregyházi csapat vívhatnak OB-I-es találkozót. Ezért dolgozunk – tette hozzá Kántor Gábor. 

Az Aqua SE utánpótlás együttesei számára sűrű lesz az év vége, még december 22-én is mérkőzést játszanak a fiatalak. A gyerek korosztály és a lányok is nagyon jól szerepelnek az idei szezonban.