Rangadót játszik a Szpari - a Vasas érkezik vasárnap Nyíregyházára

Hosszú ideig - több mint egy hónapig - nem játszik majd hazai környezetben a Nyíregyháza Spartacus, így vasárnap érdemes kilátogatni a Városi Stadionba. Már csak azért is, mert egy nagy hagyománnyal rendelkező csapat, a Vasas lesz a mieink ellenfele.

Ez lesz a két csapat 31. összecsapása, először 39 éve találkozott a két gárda, és akkor 1-0-ra a Szpari győzött. Az élvonalban 22 meccsből 10 alkalommal a fővárosiak diadalmaskodtak, ötször lett döntetlen és hétszer a Nyíregyháza nyert. A másodosztályban nyolc meccset vívtak a csapatok, és jobb a Spartacus mérlege, 4 győzelem mellett két döntetlen és két angyalföldi siker szerepel a statisztikákban. Szanyó Károly együttese a héten felkészülési meccset játszott, és magabiztosan nyert az RKSK ellen. 

- Szerdán egymás elleni játék szerepelt volna a programunkban, de ez a mérkőzés remekül kiváltotta azt az edzést. Olyan játékosok is lehetőséget kaptak, akik eddig kevesebbet tudtak játszani a bajnoki találkozókon. 13 gólt szerezni szép teljesítmény bármilyen ellenféllel szemben, egy NB III-as csapat ellen pedig különösen az. Helyén kezeljük azonban ezt a mérkőzést, semmiképp nem szabad túlértékelni. Készülünk a vasárnapi, Nyíregyháza elleni bajnokira - mondta a Vasas trénere. 

A Vasas a 12. helyen áll a tabellán, 8 pontot szereztek eddig. Idegenben a Tiszakécske ellen győztek, a többi mérkőzésen nem szereztek pontot vendégként. A csapatból Hinora Kristóf a Szpariban is játszott, őt jól ismerhetik a szurkolók. 

- Legutóbb Ajkán gólgazdag mérkőzést játszottunk, és több labdarúgó is jó teljesítményt nyújtott. A fiatalok is meccsről-meccsre jobbak, ez nagyon fontos, mert most jönnek azok a csapatok ellenfélként, melyek ott lesznek a bajnokság végén az élmezőnyben. Most kell minél több pontot szerezni - mondta Zoran Spisljak vezetőedző. 

A mérkőzés vasárnap 17 órakor kezdődik. A női csapat is vasárnap játszik, 15 órától a MOL Fehérvár lesz az ellenfél a Magyar Kupában. A Szpari II. Tiszabercelre utazik, kezdés vasárnap 16 óra.