Ázsia Fesztivált tartanak ma Nyíregyházán! Sushi, k-pop és anime vetítés is lesz!
Ázsia Fesztivált tartanak ma Nyíregyházán! Sushi, k-pop és anime vetítés is lesz!

Második alkalommal szervezik meg a nyíregyházi Ázsia Fesztivált. A rendezvény ingyenes, a helyszín ismét a Mustárház (Nyíregyháza, Szent István utca 20.)! Az Ifjúsági Központ megannyi színes rendezvény otthona, ma sem lesz ez másként, hamarosan kezdődik a 'nagyonkeleti' programáradat. 10 órakor startol el az Ázsia Fesztivál. Tóth Amina a szervezőcsapat aktív tagja azt mondta:

 

Mindenkit várunk szeretettel, de elsősorban azokat, akik érdeklődnek az ázsiai kultúra iránt vagy szeretnének egy kis sushit kóstolni, esetleg megnéznének egy jó anime-t. Lesz Ázsia Quiz, Cosplay verseny, Nabu előadás, több táncos produkció és karaoke is, valamint egy társasjáték klub is kitelepül.

 

A Mustárház udvarán és az épületen belül is lesznek programok. A nap talán egyik legérdekesebb percei 12.00 órakor kezdődnek. A koreai kalligráfia művészetével is meg lehet ismerkedni, az alapokat elsajátíthatjuk. Ez a betűírás, a koreai jelek festészetének művészete, puha ecsettel… Pillanatkép a lélekről, szokták mondani. De Japánig is elutazhatunk, legalábbis képzeletben, hiszen a japán divatról is lesz előadás. Érdemes ellátogatni a II. Ázsia Fesztiválra!

Szerző: Rutkai