Rally EB - A nyíregyházi pilóták is készülnek a hazai rendezésű futamra

Novemberben ismét Nyíregyházára érkezik a Rally EB. Helyi pilótáknak is szurkolhatunk, akik már készülnek a versenyre. Idén is rangos mezőny indul a Rally Hungary-n. 

Egy éve Chris Ingram sikerével ért véget az Európa-bajnoki sorozat. Drámai csatát hozott a Rally Hungary, ahol eldőlt a végső sorrend. A futamot végül Turán Frigyes nyerte, összetettben pedig a brit pilóta állhatott a dobogó legmagasabb fokára. Ingram olyan népszerű lett a magyar szurkolók körében, hogy legutóbb egy virtuális versenyre is meghívták. De népszerűek a helyi pilóták is. A nyíregyházi Trencsényi Vince számára ez lesz az év főversenye. A koronavírus-járvány alaposan felforgatta a versenynaptárt, így sűrű lesz a második félév. 

- Úgy kezdtük meg a márciust, hogy elindultunk egy tesztversenyen. Akkor még nem gondoltuk, hogy egy jó ideig nem versenyezhetünk. A következő hetekben pótolják a futamokat, és sűrű lesz a menetrend. Különösen a szervizcsapatnak lesz nehéz dolga, rövid idő alatt kell az autókat felkészíteni - mondta Trencsényi Vince rally versenyző. 

A tesztelések már elkezdődtek, és a nyíregyházi pilóta bízik abban, hogy november 6-8 között a Rally Hungary-n jól szerepel majd. Komoly mezőny érkezik, ezúttal azonban nem a magyar verseny lesz a zárófutam. A járvány miatt az egész EB sorozatot átalakították a szervezők. Július 10-én kezdődik csak az Európa-bajnokság, és a novemberi nyíregyházi verseny után a Kanári szigetekre utazik a mezőny, a lengyel futam pedig átkerül 2021-re. A tervek szerint a szabolcsi megyeszékhelyen most is lesz belvárosi szakasz, mely nem csak népszerű, de nagyon látványos is volt.