Zeneiskolai beiratkozás - Már letölthetők a jelentkezési lapok

Már lehet jelentkezni a Vikár Sándor Zeneiskolába. Az intézmény várja a növendékeket, és online formában kell elküldeni a jelentkezési lapokat. A gyerekek már nagyon várják, hogy újra koncerteken léphessenek fel. 

Különleges időszak volt az elmúlt közel három hónap a Vikár Sándor Zeneiskola életében. A hagyományos oktatást itt is a digitális váltotta fel, márpedig hangszeres játékot nehéz interneten keresztül tanítani. A zeneiskola tanárai azonban mindent megtettek, hogy a gyerekek így is fejlődjenek. Ehhez a szülőkre is szükség volt, akik ha kellett segítettek, a kicsiknél megtanulták a hangszerek hangolását is. Az év végi beszámolók ugyan elmaradtak, a kötelező alap és záróvizsgákat viszont megtartják, online videófelületen. A következő tanévre már jelentkezhetnek a gyerekek. Erről az intézmény vezetője beszélt a Nyíregyházi TV Szieszta című műsorában.  

- Az iskola honlapján megtalálható a jelentkezési lap, azt kell kitölteni. Természetesen lesz személyes találkozás is a beiratkozás előtt, de ezt augusztus végére, szeptember elejére halasztjuk – mondta Tamás Attila igazgató.

A digitális oktatásnak voltak pozitív hatásai is, így szeptembertől ezt szeretnék megtartani a hagyományos tanítás mellett is. Több nemzetközi verseny is elmaradt a koronavírus-járvány miatt. Két rangos külföldi megmérettetésen vettek volna részt a Vikár növendékei, és hazai viadalokra is készültek a fiatalok, de ezek elmaradtak. Mint ahogy elmaradt a németországi vendégek nyíregyházi látogatása is. Az intézmény vezetése abban bízik, pótolják majd a versenyeket, de a befektetett energia így sem vész el. A diákok már nagyon várják, hogy koncerteken megmutathassák tudásukat.