Rajt a Hungaroringen - A hétvégén indul a kamion EB sorozat, nyíregyházi csapattal

A hétvégén rajtol a kamion EB sorozat, melyen a nyíregyházi Révész Racing csapat is indul. A versenygépet a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert vezeti. A cél a bajnoki cím megszerzése. 

Egy évvel ezelőtt mutatkozott be a Révész Truck Racing Team. Egy magyar csapat, mely Kiss Norbert kétszeres Európa-bajnok személyében magyar pilótával vágott neki a kamion EB-nek. Bár tavaly a koronavírus járvány miatt nem hirdettek győztest,  2021-ben az a célja az immár Révész Racing néven induló istállónak, hogy megnyerje a sorozatot. Az első futamot a hétvégén a Hungaroringen rendezik, a nyíregyházi kötődésű csapat pedig szeretne jól rajtolni.  Az idei kamion EB sorozat nyolc versenyhétvégéből áll, és egy-egy hétvége alatt négy futamot is tartanak. Június 12-én és 13-án szurkolók előtt mérhetik össze erejüket Kiss Norbiék, védettségi kártyával rendelkező nézők ugyanis ott lehetnek a lelátókon. A pilóta úgy érzi, jól sikerült a felkészülés, és örül annak, hogy hazai környezetben kezdődhet a szezon. 

- Keményen dolgoztunk az elmúlt hónapokban, igyekeztünk kisebb fejlesztéseket végrehajtani a versenygépen, és minimalizálni az esetleges műszaki hibákat. Nagyon várom a hétvégi versenyt, külön öröm számomra, hogy a Hungaroringen startolhat a bajnokság. A tesztek jól sikerültek, így optimistán várom a versenyt – mondta Kiss Norbert. 

A magyar versenyző eddig 25 alkalommal állt rajthoz a Hungaroringen, ebből hatszor győzött, 17-szer pedig dobogós volt. Komoly riválisokból azonban idén sem lesz hiány. A német Jochen Hahn valamint Sascha Lenz  és a cseh Adam Lacko is a bajnoki aranyéremért száll harcba. A magyar helyszín után a Nürburgring következik, de rajthoz állnak a kamionversenyzők Le Mans-ban, és Misano-ban is, az olasz helyszín lesz az utolsó, október közepén.