Rájátszás – Békéscsabán kezdtek a röplabdások
A négy közé jutás a tét a női röplabdabajnokságban.

Békéscsabán kezdődött a női röplabdabajnokság rájátszása a Fatum-Nyíregyháza számára. A nyírségiek a hatodik, a bajnoki címvédő Linamar-BRSE a harmadik helyen zárta az alapszakaszt. A vendégek abban bíztak, a korábbi találkozókhoz hasonlóan ezúttal is szoros meccset vívhatnak Békéscsabán.

1. szett

Így is kezdődött a mérkőzés, az első szettben 16–16-ig felváltva vezettek a csapatok, majd robbantott a BRSE, és négypontos előnyt szerzett. Hiába játszott ekkor ponterősen Sikos Petra a Nyíregyházában, tartotta a különbséget a hazai csapat, és ez elég volt a játszma megnyeréséhez, 25–22.

2. szett

A második játszmát jobban kezdte a Békéscsaba, de 10–10-nél utolérte ellenfelét a Fatum-Nyíregyháza. 17–17-ig egyik gárda sem tudott robbantani, ekkor viszont Soós egymás után több pontot is szerzett, és meglépett a BRSE. Hiába kért időt a Nyíregyháza, ez sem zökkentette ki a hazaiakat, akik 25–20-ra nyerték a szettet. 

3. szett

A harmadik játszmában a Nyíregyháza kapta el jobban a rajtot, 10–5-re is vezetett. Innen ugyan még visszakapaszkodott a Békéscsaba, de Araujo és Valdez is pontosan ütött. Izgalmasan alakult a hajrá, és a második játszmalabdát értékesítették a nyírségiek, 22–25. 

4. szett

A negyedik szettben is folytatódott a drámai csata. Hol a Nyíregyháza, hol a BRSE vezetett egy ponttal, de sokáig egyik gárda sem tudott jelentős előnyt szerezni. 13–16-nál viszont a Nyíregyháza vezetett, főleg a sáncmunkája volt hatékony a vendég együttesnek. A hajrában már öt ponttal is vezettek Erdősék, sőt 20–23-nál közel álltak a játszma megnyeréséhez. Innen fordított a Békéscsaba, és nyerte a játszmát, ezzel együtt a mérkőzést. 

Linamar-BRSE–Fatum-Nyíregyháza 3–1 (22, 20, -22, 23)

A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása 1–0 a Békéscsaba javára. Folytatás vasárnap 18.00 órától a Bujtosi Szabadidő Csarnokban. 

Dankó László