Programok a könyvtárban – Elkezdődött az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat

Idén is csatlakozott a nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár az Országos Könyvtári Napokhoz. Számtalan programmal készül az intézmény a héten, ingyenes beiratkozás és amnesztiahét is várja az olvasókat, valamint egy kiállítás is nyílt A Magyar Királyi Honvédség megalakulása címmel.

Lesz író-olvasó találkozó, többek között Grecsó Krisztiánnal, szombaton társas napot tartanak, ahova családokat, baráti társaságokat várnak, akik díjmentesen próbálhatják ki az intézmény bármely játékát és eltölthetnek egy tartalmas délelőttöt, majd vasárnap gyógynövénytúrát szerveznek az erdőben, a könyvtár falain belül pedig bemutatják a legeket, vagyis megtudhatják a látogatók, hogy melyik a legnagyobb, legsúlyosabb, legrégebbi vagy legtöbbet kölcsönzött könyv Nyíregyházán.

Változatos programok

A könyv híd, a könyvtár pedig összeköt, és mi, könyvtárosok vagyunk a hídépítők. Az Országos Könyvtári Napok programsorozaton belül rengeteg színes programmal várjuk az olvasókat a legkisebbektől a legnagyobbakig. Jelenleg egy garázsvásár is zajlik, a könyvtári állományból selejtezett könyveket néhány száz forintért meg tudják itt venni az érdeklődők, az a célunk, hogy minden könyv találjon gazdára. A legkisebbeket Kerekítő és Ringató foglalkozásokkal várjuk. Október negyedikén a gyógyító könyvek kerülnek a középpontba, lesz meseolvasás és terápiás kutyákkal is találkozhatnak az érdeklődők, a kamaszokat pedig a Kamasz Terasz foglalkozásunk várja. Október 5-én Karády Katalin színésznőre fogunk emlékezni 17 órától, megidézzük a hangját és az alakját, október 6-án az aradi 13-ra is emlékezünk, valamint Grecsó Krisztián író „Lányos apa” című, legújabb kötetével lesz a vendégünk. Szombaton és vasárnap pedig rendkívüli nyitvatartással várjuk az olvasókat” – nyilatkozta Tomasovszki Anita, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár igazgatója.