Programok a hétvégére – Atlétika, farsang és jótékonysági futás Nyíregyházán

Télűző felvonulás, farsangi mulatság a Jósavárosban, fedettpályás atlétikai bajnokság az Atlétikai Centrumban és ápolók futása az Erdei Tornapályán – több programot is kínál Nyíregyháza ezen a hétvégén. Az ideiglenes bezárás után pedig már nyitva van az élményfürdő és a színház is.

Egy éve először rendezték vidéki helyszínen, Nyíregyházán a fedettpályás atlétikai bajnokságot. A rendezés olyan jól sikerült, hogy idén ismét az Atlétikai Centrum lesz a helyszín. A létesítményben múlt szombaton szlovák regionális versenyt rendeztek, és sok külföldi edzőtáborozott itt a téli hónapokban. Az indulók jó néhány edzőtábori napot eltöltöttek már az Atlétikai Centrumban, így nem lesz számukra idegen a környezet. A több száz fős lelátónak köszönhetően pedig mindez egy igazi családi program lehet kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Február 18-án, szombaton ismét télűző felvonulást és farsangi mulatságot szerveznek a Jósavárosban. A gyülekező a Szent Imre gimnázium melletti focipályán lesz, ahonnan 15 órakor indul a felvonulás. A négy tervezett megállóra műsorral készülnek, amelyben közreműködik a Szabolcs Néptáncegyüttes és a Mákvirág Néptánccsoport. A vonulás közben most is zajkeltő eszközökkel verik majd fel a Jósaváros szombat délutáni nyugalmát. A tervezett megállók érintik a Gádor Béla közt, az Ószőlő utca és Csaló köz sarkát, a Május 1. teret, valamint a Robinson domb lesz a végállomás, ahonnan visszaindulnak majd a kiinduló pontra, a Szent Imre gimnázium mellé. Itt majd kiszebábot is égetnek, ezzel szeretnék elűzni a telet. A rendezvény ideje alatt farsangi fánkot osztanak majd a résztvevőknek, akiknek javasolt a bolondos, vicces, farsangi öltözet a télűző felvonuláson.

A Kossuth Zsuzsanna tiszteletére és emlékére rendezett III. Ápolók és Gondozók Futása 2023. február 19-én 10 órától rajtol a nyíregyházi Erdei Tornapályán. A futáson minden szociális és egészségügyi szférában dolgozót és minden őket támogatót várnak egy kellemes családias hangulatú futásra. A regisztrációs díjat a helyszínen lehet kifizetni, és a rajtszámokat is ott fogják átadni a nevezőknek. A nevezési díjakból befolyt összeget az Állatbarát Alapítvány számára ajánlják fel a szervezők. Három különböző távon lehet indulni: 4 km-es séta, 4 km-es futás és 8 km-es futás. A nőket és férfiakat külön díjazzák, illetve a legidősebb és a legfiatalabb befutót is.

Február 11-én ismét megnyitotta kapuit a Móricz Zsigmond Színház és várja a nézőket a megszokott helyen, az energiaválság okozta kényszerszünet véget ért múlt héten. Február elejétől már az Aquarius Élményfürdő is fogadja a vendégeket, hamarosan pedig már újra gyűjthetjük a moziélményeket is, miután március elsején kinyit a Krúdy mozi.

Kapcsolódó galéria

Sóstói csendélet 20230212